YGS Sonuçları Açıklandı

Kocaeli Körfez Fen Lisesi öğrencisi Umut Günay, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-2 puan türünde Türkiye altıncısı, YGS-4 puan türünde Türkiye

Kocaeli Körfez Fen Lisesi öğrencisi Umut Günay, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-2 puan türünde Türkiye altıncısı, YGS-4 puan türünde Türkiye onuncusu oldu.

Günay, öğrencisi olduğu dershanede düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, çok fazla çalışan öğrencilerden olmadığını belirterek, dersleri iyi dinlediğini, sosyal aktivitelerini yaptığını ve derslerin hakkını verdiğini söyledi.

Öğrencisi olduğu lisenin analitik düşüncesinin gelişmesini sağladığını vurgulayan Günay, geçmişten gelen bir başarısının da olduğunu ve her zaman iyi yerlerde olduğunu, bunu hep sürdürmek istediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Günay, her zaman İstanbul'da okumayı istediğini dile getirerek, Koç Üniversitesinin amaçlarına çok uygun olduğunu ama öncelikli olarak yurt dışını istediğini ifade etti.

Öğrencilerin yapabileceklerinden fazlasını yapmamaları gerektiğini anlatan Günay, "Sadece kendi derslerinin hakkını versinler çünkü ben görüyorum, YGS konularını daha onuncu, onbirinci sınıftan halletmeye çalışan arkadaşlarım var. Bunu kesinlikle yapmasınlar, her senenin hakkını versinler. Her senenin hakkını verirlerse kafaları da rahat olur, hem de daha iyi hazırlanmış olurlar" diye konuştu.

-"Umarım, Koç Üniversitesine giderim"-

Günay, SBS'de de İstanbul Atatürk Fen Lisesini kazandığını fakat yatılı okuma ve aileden uzak kalma zorunluluğundan dolayı Kocaeli'yi tercih ettiğini kaydederek, "Önceki yıllarımda da başarılı bir öğrenciydim. Her zaman başarılı olacağıma inandım ve bu inanç hiçbir zaman bitmedi. Çok bocaladım, çok düşük dereceler de yaptım ama hiçbir zaman içimdeki inancı kaybetmedim. Umarım LYS'de kötü puan almam ve Koç Üniversitesi'ne giderim. Şuan alternatif hiçbir şey düşünmedim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ailesinin hiçbir zaman kendisine baskı yapmadığını belirten Günay, bazı ailelerin çocuklarına kendi düşüncelerini empoze ettiklerini, kendi ailesinin ise özgür birey olarak yetişmesini sağladığını dile getirdi.

Baba Vural Günay ise oğlunun başarısını ekip çalışmasına ve sabra bağladığını vurgulayarak, Umut'tan böyle bir başarı beklediklerini, bu başarının çalışmayla geldiğini söyledi.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: