YGS Türkiye birincisi Osmaniye Fem Dershanesi'nden çıktı

1 Nisan’da yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre FEM Dershanesi Osmaniye şubesi...

1 Nisan’da yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre FEM Dershanesi Osmaniye şubesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

FEM Dershanesi'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye birincisi olan öğrencisini basına tanıştıran FEM Dershaneleri Osmaniye Genel Müdürü Yılmaz Kütük, dershane olarak başarı oranlarında zirvedeki yerlerini koruduklarını söyledi.

Uluslararası arenada Türkiye’nin yerinin eğitimle değişeceğini belirten Kütük, hedeflerinin, çağdaş, hür düşünceli, demokratik değerlere sahip çıkan, üreten, teknolojiyi kullanabilen, özetle kendisine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

FEM Dershaneri’nin Osmaniye için Türkiye ile yarışmaya devam ettiğini kaydeden Kütük, “2012 YGS’ deki bütün puan dallarında 500 tam puan ile Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin’i canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarındaki en büyük faktör öğretmen kadrosu ve öğretmenlerimizin fedakarlığıdır. Bu fedakarlık bire bir çalışmayı getirdi. Gerek bireysel bazda gerekse kitlesel bazda yapılan bu çalışmalar birbirlerini tetikledi ve yarış ortamı içerisinde öğrencileri hedeflerine götürdü." dedi.

Her sene olduğu gibi bu senede YGS’de başarılı olan öğrencileri ödüllendirileceklerini hatırlatan Kütük, Türkiye 1’incisi öğrenciye araba ve 7 bin 500 TL eğitim bursu verileceğini, ödüllerin ise ileri ki bir tarihte tören düzenlenerek öğrencilere vereceklerini kaydetti.

YGS Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin ise, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu, şuan çok heyecanlı olduğunu ve duygularımı kelimelerle ifade edemediğini belirtti.

Hedefinin tıp fakültesini okumak olduğunu açıklayan Satin, Üniversite tercihi konusunda ise henüz bir karara varmadığını söyledi. Başarısını, okul ve dershane ile beraber planlı, programlı çalışmaya borçlu olduğunu belirten Satin, “Bana yardımcı olan dershane hocalarıma ve rehber hocama, sorularımda yardımcı oldukları için her konuda beni dinledikleri için fedakar öğretmenlerime teşekkür ederim. Dershane eğitimim benim için tamamlayıcı bir okul oldu. Açıklarımı dershanede kapattım.” dedi.

Reklam
Reklam

Osmaniye Çevre Şehircilik Müdürlüğünde makine mühendisi olarak çalışan öğrencinin babası Celal Satin ve ev hanımı olan annesi Vahide Satin ise çocuklarının böyle bir başarıyı yakalamasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: