YGS'de bir skandal da Bursa'dan

Bursa’da YGS'ye giren lösemi hastası Ece Akyüz'ün punaı 133 olarak açıklandı, bir gün sonra ise 427 olarak değişti.

Bursa’da YGS’ye giren ve açıklanan sonuçlarda puanın 133 olduğunu öğrenerek, itiraz etmeye hazırlanan lösemi hastası, 19 yaşındaki Ece Akyüz’ün bir gün sonra ÖSYM tarafından açıklanan puanı 427 oldu. Ece’nin bu olaydan çok etkilendiğini belirten annesi Gülhan Akyüz, "Bu durum kızımı ve bizi çok yıprattı. Ece bir süredir lösemi tedavisi görüyor ve bu olaylardan sonra da sağlık durumu pek iyi değil" dedi.

YGS’ye özel bir dershanede hazırlanarak giren Ece Akyüz ve ailesiyle dersane yetkililerini, YGS sonuçlarındaki farklı rakamlar üzdü. ÖSYM tarafından ilk açıklanan sınav sonucuna göre 133 puan alan Ece, bu sonucu itiraz etmek için harekete geçti. Annesi Gülhan Akyüz, ÖSYM Merkezi’ni arayarak, sonucunu düzeltilmesini istedi. ÖSYM merkezi yetkilileri ise Gülhan Akyüz’den itiraz dilekçesi ile merkeze başvurmasını istedi. Aile dilekçeyi henüz merkeze göndermeden, bir gün sonra ÖSYM sonucu düzeltince Ece’nin puanı 427 oldu. Bu durum karşısında Ece ve ailesi şoke olurken, eğitim aldığı dershanenin sahibi Levent Büke de bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Büke, şöyle dedi:

"Dershanemizde çocuklarımız sınava hazırlanırken, 30 deneme sınavından geçiyor. Puanında değişiklik yapılan çocuğumuz da bu sınavlarda büyük başarı gösteren ve ilklere giren bir öğrencimizdi. Sınava da belli bir hastalık evresini geçirerek, tedavileri yapılırken hazırlanmıştı. ÖSYM tarafından açıklanan listeyle, bir gün sonra açıklanan listenin aynı olmadığını gördük. Yaşanan bu durumdan dolayı üzgünüm. Bu sınavın tekrar değerlendirilerek, yeniden sınav kağıtlarının okunması gerekiyor. Açıkçası ÖSYM’den tekrar bir düzeltme istiyoruz."

Ece’nin annesi Gülhan Akyüz ise "Kızım ve biz çok üzgünüz. Bu durum kızımı ve bizi çok yıprattı. Ece bir süredir lösemi tedavisi görüyor ve bu olaylardan sonra sağlık durumu pek iyi değil. Yaşananlardan çok etkilendi. Gündemde kalarak kızımın daha da üzülmesini istemiyorum"diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: