YGS’nin denemesi, gerçeğini aratmadı

Trabzon Özel Gülbahar Hatun Anadolu ve Fen Lisesi, düzenlediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) denemesinde, öğrencilerine gerçek sınav heyecanı yaşattı.

ÖSYM tarafından yapılan sınav standartlarının uygulandığı sınavda, öğrenciler 24 Mart'ta yapılacak üniversiteye giriş sınavının son provasını yaptı. Sınav Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Sınavla ilgili konuşan Özel Gülbahar Hatun Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Zafer Gömleksiz, "Öğrencilerimize gerçek bir YGS ortamı oluşturmak istedik. Bunu yapmaktaki amacımız, öğrencilerimizin heyecan ve kaygılarını yenmelerine destek olmak ve YGS sınavının nasıl olacağını gerçek ortamda yaşayarak görmelerini sağlamaktı.” dedi.

Reklam
Reklam

ÖSYM'nin sınav kurallarının aynen uygulandığı sınavda, öğrenciler, giriş kartı ve kimlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Yasak olan cep telefonu, küpe, yüzük, bilezik, saat, bozuk para, müsvedde kâğıt gibi materyallere izin verilmedi. Öğrenciler için kalem, silgi, kalemtıraş ve şekerden oluşan sınav seti masalarda hazır bulunduruldu. Deneme kitapçıkları, öğrencinin ismine düzenlenmiş sınav kâğıtları, gözetmenlik sistemi gerçeğini aratmayacak şekilde planlandı. Okul Sınav Koordinatörü Ahmet Taşova, prova da olsa öğrencilerin gerçek sınav ortamıyla tanıştığını söyledi.

(CİHAN)

Anahtar Kelimeler: