YGS'ye Doğru

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kaygılanmaması gerektiğini belirterek, spor yapmanın vücudun gerilimini

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kaygılanmaması gerektiğini belirterek, spor yapmanın vücudun gerilimini azaltacağını söyledi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınav günü yaklaştıkça adaylarda yeterlilikleriyle ilgili endişe doğduğunu, bu nedenle sınava vermeleri gereken dikkati zamana odakladıklarını anlattı.

Adayların sakin olmayı başarması gerektiğine dikkati çeken Uysal, "Öğrenci, ailesinin ve çevrenin beklentilerini düşünüyor. Bunun sınav performansınıza hiçbir olumlu katkısı olmuyor. Uykusuz geceler başlar, çok çalışma hırsı oluşur. Bu, bedeni yorar. Düzenli ve yeterli uyku almadığınızda dikkatinizi öğrendiklerinize vermeniz mümkün olamaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uysal, adayların yaşam tarzına da özen göstermesi gerektiğini vurgulayarak, dengesiz beslenme, spordan uzak durma, kötü alışkanlıklar, aşırı kafeinli içecekler tüketilmesi ve uykusuzluğun fiziksel yapıyı zorlayacağını bildirdi.

Bütün besinlerden gerekli miktarda alınması gerektiğini kaydeden Uysal, "Vücudun geriliminin azaltılması için spor faaliyetlerine yer vermelidir. Bu günlerde yürüyüş yapılması zihinsel dinginlik sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: