YGS’ye Giren Çocuklarını, Dua Ederek Beklediler

Bütün Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı yaşandı. Öğrenciler ve ailelerin...

Bütün Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı yaşandı. Öğrenciler ve ailelerin büyük bölümü, üniversite sınavının ilk etabına girecekleri okullara, sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Öğrenciler, saat 10.00’da başlayan sınav için salonları, görevliler tarafından üzerleri tek tek aranarak alındı.

Öğrencilerin sınıflara kalem, silgi gibi eşyalar sokmasına izin verilmezken, yanlarında sadece şeffaf şişelerde su götürmelerine izin verildi. İzmir’de, en fazla öğrencinin sınava girdiği yerlerden biri olan Ege Üniversitesi kampus alanında, çocuklarını sınava gönderen aileler de dualarlarla beraber, heyecanla sınav sonunu beklemeye başladı.

Reklam
Reklam

Eşinden ayrıldıktan sonra oğlunu tek başına büyütmek zorunda kaldığını söyleyen anne Zeliha Kaltakçı, heyecandan gözyaşlarını tutamadı. Çok duygulandığını belirten gözü yaşlı anne, “Allah, bütün evlatlarımızın gönlüne göre versin. İnşallah sevinç gözyaşları olur. Çok emek harcadı. Hayırlısı neyse o olsun. Tek başıma büyüttüğüm için emeklerinin boşuna gitmemesini istiyorum." diye ifade etti.

Sınavın başlamasıyla birlikte kampus alanı sessizliğe bürünürken, ailelerin de heyecanlı bekleyişi başladı. Kimi anne ve babalar dualar okudu, kimileri güzel havayı fırsat bilerek yeşil alanlara kurdukları sofralarda kahvaltı yaparak bekledi. Bazı aileler de kantinlerde gazete okuyup çay ve kahve içerek, sınavın bitmesi bekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: