YİBO öğrencileri çadırda kalıyor

BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde sık sık meydana gelen artçı sarsıntılar nedeniyle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri, geceyi çadırda çeriyor.
Deprem korkusu nedeniyle bazı velilerin, çocuklarını okula göndermediğini belirten okul yöneticileri, Bingöl Valiliği, Karlıova Kaymakamlığı ve Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Er gözetiminde çadır kurma kararı alındığını bildirdi. Kararın ardından okul bahçesine 16 çadır kurulup içlerine ranza yerleştirildi. Muhtemel bir depremde okul binalarının yıkılma ihtimaline karşı 420 öğrencinin büyük bir bölümü, gece pansiyonlar yerine çadırda yatmaya başladı.

Reklam
Reklam

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Çakan, öğrencilerin deprem korkusunu atlatana kadar çadırda kalacaklarını ve eğitimde bir aksaklık olmadığını söyledi. Deprem korkusu yüzünden geceleyin binada kalmaya korktuklarını ifade eden 8/C sınıfı öğrencisi Sümeyra Arslan, "Deprem korkusuyla binada kalamıyoruz. Çeltiksuyu PİO yıkıldığı için korkuyoruz. Bu korkumuzu öğretmenlerimize söyledik. Öğretmenlerimiz çadırda kalmamızı uygun gördü" dedi.

Çeltiksuyu PİO'nun depremde yıkıldığını ve birçok arkadaşının hayatını kaybettiğini belirten 6/C sınıfı öğrencisi Hilal Aşar ise, "Karlıova'da sık sık deprem olduğu için çadırlarda yatıyoruz. Depremden çok korkuyoruz. Çeltiksuyu PİO yıkıldı, pek çok arkadaşımız öldü, korkuyoruz" diye konuştu.

Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Bölge Okulu (PİO), 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen Bingöl depreminde yıkılmış ve 84 öğrenci hayatını kaybetmişti.