YİBO öğrencilerine sağlık taraması

BİNGÖL (İHA) - Bingöl Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyan 350 öğrenci, genel sağlık taramasından geçirildi.

Okul idaresi ve Çeltiksuyu Sağlık Ocağı personeli tarafından ortaklaşa başlatılan sağlık taramasında okulda okuyan 350 öğrenciye 5 kişilik sağlık ekibi tarafından diş, göz, kulak-burun tedavisi yapılacak. Eğitimin sağlıklı olması için eğitim alanlarının da sağlıklı olması gerektiğini belirten okul idarecileri, öğrencilerin eğitimlerini daha sağlıklı devam etmeleri için böyle bir uygulama başlattıklarını ifade ederek, bu uygulamanın hem öğrenciler hem de veliler arasında memnuniyet sağladığını söyledi.
Dr. Cengiz Acar, 2 hemşire ve 2 sağlık memurundan oluşan ekiple öğrencilerin muayene edildiğini, uygulamanın bir hafta süreceğini belirterek, "Yaptığımız sağlık taramasında öğrencilerimizin genel sağlığı iyi. Ancak mevsim şartları gereği bazı öğrencilerimizde nezle, grip gibi gribal enfeksiyon hastalıkları tespit ettik. Bunlarla ilgili gereken ilaçlarını yazdık, Şimdiye kadar bir çocuğumuzu göz sorunu nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk ettik" dedi.

Reklam
Reklam

1 Mayıs 2003 yılında Bingöl'de meydana gelen depremde, Çeltiksuyu YİBO okul binası yıkılmış, enkaz altında kalan 84 öğrenci hayatını kaybetmişti.