YİBO'da yaşam belgeseli çekiliyor

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında "YİBO'da Yaşam" adlı tanıtım belgesel film projesi hayata hayata geçiriliyor.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında "YİBO'da Yaşam" adlı tanıtım belgesel film projesi hayata hayata geçiriliyor.

Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) örnek bir projeye imza atarak, belgesel çekimlerine okul içinde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın göz bebekleri olarak bilinen YİBO'da öğrenim gören öğrencilerin hangi şartlarda eğitim öğretim gördükleri, buraların yaşam tarzlarıyla ikinci evleri oldukları, kamuoyunun YİBO'lara karşı ön yargılı düşünceleri ortadan kaldırmak ve en önemlisi YİBO'larda eğitim öğretim gören öğrencilerin her anlamda bu okullarda hayatı paylaştıklarının anlatılmasının hedeflendiği projenin çekimleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

Koordinatörlüğünü Ekinözü YİBO İngilizce Öğretmeni ve projeler sorumlusu Ozan Özdemir'in yaptığı projenin 10 gün sürecek olan film çekimlerine köylerde ve okul bünyesinde başlanarak projeye hayat verildi.

Özdemir, yaptığı açıklamada bu projenin Türkiye'de YİBO'lar arasında bir ilk olduğunu, öğrencilerin okulda aslında sadece ders görmediklerini bir şekilde hayata hazırlandıklarını belirtti.

Okul Müdürü Ümit Türkan ise bu film projesinin SODES hibe projesinden geçerek hayat bulduğunu belirterek belirledikleri amaç doğrultusunda çekimlerin devam ettiğini sözlerine ekleyerek projeye hayat veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak yine ilklerin okulu olacak başka projelerinin de sırada hazır olduğunu dile getirdi.

Ekinözü YİBO belgeseli ile ilgili ortak bir açıklama yapan Yapımcı Yönetmen Muhammed Kösen ise şunları kaydetti:

"Projenin Genel Yapım Koordinatörü Mustafa Başgöze ve konuk Senarist Yönetmen Beytullah Ergin Borobey, MK Prodüksiyon olarak daha önce başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere çeşitli pek çok üniversitelerin tanıtım ve belgesel çalışmalarını yaptıklarını ve ilk kez böyle önemli bir sosyal projeye imza attıkları için heyecanlıyız. Projenin çok iyi düşünülmüş ve geleceğe dayalı olan bir çalışma olduğunu belirttiler.

Reklam
Reklam

Ayrıca bu projenin yapım aşamasında teknik ve psikolojik desteklerini esirgemeyen başta Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kcatepe, Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik, Okul Müdürü Ümit Türkan, Proje Sorumlusu Ozan Özdemir ve projede rol alan tüm öğrencilere içtenlikle teşekkür ederek bundan sonraki iş ve okul hayatında başarı dileğinde bulundular."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: