Yiğit: “samsun’da Fırın Sayısı Fazla”

Geçmişte fırın işletmecilerine rastgele gelişi güzel ruhsat verildiğine dikkat çeken Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit,...

Geçmişte fırın işletmecilerine rastgele gelişi güzel ruhsat verildiğine dikkat çeken Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, “Nüfus planlamasına göre Samsun’da aşırı derecede fırın var” dedi.

Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit yaptığı açıklamada, fırın işletmesi açmak isteyen bir kişiye, Avrupa’da nüfus planlamasına göre ruhsatlar verildiğini söyledi. Geçmişte fırın işletmecilerine rastgele gelişi güzel ruhsat verildiğine dikkat çeken Ali Yiğit, “Nüfus planlamasında göre Samsun’da aşırı derecede fırın var. Samsun il ve merkez ilçelerinde 182 işletme var. Samsun’da 100 tane işletme cevap verebilecek durumda olmasına rağmen fırın işletmelerinin 182 olması israfa yol açıyor ”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun’da öz sermaye ile çalışan fırıncı olmadığını ifade eden Ali Yiğit, “Fırıncı esnafı, tamamen kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Fırıncı esnafı gerçekten maliyetin altında ekmek satıyor. Şu anda her fırının belli bir maliyetlerle gideri var. Bu da zarar olarak her fırıncının cebine kayıt ediliyor” açıklamasında bulundu.

Ali Yiğit, Samsun’da bulunan fırıncıların 1 Temmuz’da uygulanacak olan yeni döneme hazır olduğunu belirterek, “Katkı maddeleriyle ilgili biz, fırıncılar olarak katkı maddesi kullanmıyoruz. Şu anda bildiğim kadarı ile birçok fabrika, bu sisteme geçti. Ama bundan sonra fabrikaları, katkı kullanıp kullanmadıklarını Tarım İl Müdürlükleri iyi denetim yapmaları gerekiyor. Un çekildikten sonra unu alıp bir analiz yapması gerekiyor. Bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok çünkü biz unu geldiği gibi ekmek yapıyoruz. Şikayet olduğunda ise gerekli mercilere şikayette ve ikaz da bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: