YİH Yeni Binasına Taşınıyor

Kırıkkale’de yapımı tamamlanan 700 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH), ek binasına taşınma işlemlerine başladı. Taşınma...

Kırıkkale’de yapımı tamamlanan 700 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH), ek binasına taşınma işlemlerine başladı.

Taşınma işlemleri tamamlandıktan sonra Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin tamamı ve Devlet Hastanesi’nin bir kısmı Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. İç Anadolu Bölgesi'nin hasta yükünü kaldıracağı belirtilen Yüksek İhtisas Hastanesi ek binası eylül ayında açılacak. Kırıkkale ile birlikte çevre illerden gelen hastalara da hizmet verecek hastane, Türkiye'deki sayılı hastanelerden birisi olacak. Modern ve teknoloji ile donatılı binada her ayrıntı en ince noktasına kadar düşünülmüş.

Reklam
Reklam

12 katlı 400 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi'yle, Çankırı, Çorum, Kırşehir ve Yozgat'tan gelen hastaların Ankara'ya gitmeden Kırıkkale'de tedavi edilmesi hedefleniyor. Aralık ayında tamamlanarak hizmete açılması beklenen 400 yataklı binada, 90 poliklinik hizmet verecek. Doktorların çoğunluğu uzmanlardan oluşacak. 40 bin metrekare kullanılabilir alana sahip olan hastanede 14 ameliyathane, 50 yatalı yoğun bakım ünitesi yer alıyor. Hastane ile birlikte Kırıkkale'deki yatak sayısı iki misline çıkacak ve bu sayede Kırıkkale sağlıkta çekim merkezi olacak.

Hastanenin birinci katında 14 ameliyathane, 50 yataklı yoğun bakım ünitesi ve hasta yakınlarının rahat edebileceği restoran ve dinlenme locaları yer alıyor. İlk 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 katlarda 168 oda bulunuyor. Bu odalar 1 ve 2 kişilik odalardan oluşacak. 2 katlı odalar 30 metrekare alanlar olacak. Bu odalarda refakatçilerin daha rahat etmeleri sağlanacak. Odada banyon, lavabo, televizyon, oturma gruplarıyla donatılmış olacak. 9, 10 ve 11 katların idari birimlerden oluşan hastanenin son katında bin kişi kapasiteli yemekhane bulunacak. Hastanenin hizmete açılmasıyla Kırıkkale'nin sağlık merkezi olma yolunda ciddi bir aşama kaydetmiş olacak.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili bilgi veren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman. Dr. Dilek Öztaş, hastanenin tamamlandığını, fakat kanalizasyondan dolayı hastanenin geç açıldığını söyledi. Kanalizasyon sıkıntısını Yahşihan Belediyesi’nin en kısa sürede çözeceğini belirten Genel Sekreter Öztaş, yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını, yüzde 10’luk bir kısmın kaldığını belirtti.

Anjiyo servisini ek binaya taşıdıklarını, en kısa zamanda da acil servisi taşıyacaklarını söyleyen Öztaş, toplu taşınmanın olmayacağını ve bölüm bölüm taşınacaklarını açıkladı. Şehir merkezinde bulunan Devlet Hastanesi’ndeki 5 katlı polikliniğin semt polikliniği adı altında hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Öztaş, “Polikliniklerimiz saat 08.00’da hizmet vermeye başlayacak saat 17.00’da sona erecek.” dedi.

Devlet Hastanesi’nde bulunan yataklı servisin Sağlık Bakanlığı’na devir edileceğini açıklayan Öztaş, “Öte yandan Keskin’deki hastanemiz devam ediyor. Talep olmadığı için yatan hasta hizmeti vermiyoruz. Talep olduğunda hizmet vereceğiz. Keskin halkımız yataklı hasta için şehir merkezindeki hastanelerimizi tercih ediyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz