Yıkılan Binanın Yerine Osmanlı Çeşmesi Yapıldı

BİLECİK(İHA)Bilecik’te Dedeoğlu Caddesin de yol kavşağında bulunan tek katlı bina trafik akışının rahat...

BİLECİK(İHA)Bilecik’te Dedeoğlu Caddesin de yol kavşağında bulunan tek katlı bina trafik akışının rahat sağlanabilmesi açısından Belediye tarafından istimlak edilerek yıkılmıştı. Binanın alanına Parke taşı döşendikten sonra Osmanlı Çeşmesi inşa edildi. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin eşsiz motifleriyle süslenen çeşme önümüzdeki günlerde vatandaşların istifadesine sunulacak. Çeşmeden özel günlerde şerbet akıtılacak. Bilecik Belediyesi bu güne kadar 11 mahalleye Osmanlı çeşmesi yaptırmıştı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı,”Çeşme ve hayrat yapma bizim medeniyetimizde, kültürümüzün bir sembolüdür. Tarihimize baktığımızda çeşmelerden özel günlerde su yerine şerbet akıtıldığı bilinmektedir. Biz de Bilecik Belediyesi olarak geleneğimizi sürdürerek, gelecek nesillere aktarmış olacağız.” Dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: