Yıkıldık: 2-0

Ümit Milli Takımımız, 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-Off ilk maçında 1-0 mağlup ettiği Belarus'a rövanş maçında 2-0 yenildi. Belarus'un Barisov şehrindeki Gorodskoy Stadı'nda ilk yarısı Belarus'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada ev sahibi takımın gollerini 39. dakikada Sivakov ve 52. dakikada Igor Shiatu kaydetti.

Bu skorla Ümit Milli Takımımız İsveç'te düzenlenecek olan 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılamazken 2012 Olimpiyatlarına da katılma hakkını kaybetti.

DENGELİ BAŞLADIK Ümit Milli Takımımız, 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-Off ilk maçında 1-0 mağlup ettiği Belarus ile rövanş maçında karşılaştı. Ümit Milli Takımımız, Belarus karşısındaki mücadeleye Onur Recep Kıvrak, Orhan Şam, Ferhat Öztorun, Ceyhun Gülselam, Eren Güngör, Serdar Kurtuluş, Aydın Yılmaz, Abdullah Durak, Mustafa Pektemek, Caner Erkin, ve Sercan Yıldırım ilk 11'iyle başladı.

Reklam
Reklam

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Hami Mandıralı savunmanın solunda Ferhat Öztorun'a sağında da Orhan Şam'a görev verirken, göbekte Ceyhun-Eren ikilisi oynadı. Orta sahada Aydın Yılmaz sol kanatta maça başlarken, Serdar Kurtuluş sağ kanatta yer aldı. Forvet hattında ise Sercan Yıldırım ve Mustafa Pektemek ile Belarus karşısında gol aradık.

Ümit Millilerimiz ilk maçtaki 1-0'lık skorun avantajıyla maça kontrollü başladı. İlk yarının ilk 15 dakikalık diliminde özellikle Aydın Yılmaz'ın kullandığı sol kanattan ataklar geliştiren ay-yıldızlılar, rakip sahada gol aradı. 27. dakikada Ceyhun'un sert şutu az farkla direğin yanından auta çıktı.

Ümit Milliler bu dakikadan itibaren özellikle orta sahada pas hataları yapmaya başladı ve Belarus bir yan toptan golü buldu. 39. dakikada Sağ kanattan kullanılan köşe atışı sonrasında altıpasta önüne gelen topu Mikhail Sivakov kafayla ağlarımıza gönderdi. 1-0.

BERABERLİK GOLÜNE ÇOK YAKLAŞTIK Ümit Milli Takımımız golün şokunu üzerinden çabuk attı. 41. dakikada Sercan Yıldırım ile gole çok yaklaştık. Caner'in ara pası sorasında Sercan ceza alanı sol tarafından topla buluşur buluşmaz kaleye çok sert bir şut çekti ama keleci Chesnovski topu kornere çeldi. 45. dakikada yine gole çok yaklaştık. Caner'in ön direğe doğru kullandığı serbest atış sonrasında kale önünde yaşanan karambolde önce Aydın sonra da Mustafa ile topu ağlara gönderemedik. İlk yarı 1-0 Belarus'un üstünlüğüyle sona erdi.

Reklam
Reklam

BARIŞ-SERCAN DEĞİŞİKLİĞİ Hami Mandıralı 2. yarıdaki ilk hamlesini ilk maçtaki golümüzü atan Sercan Yıldırım'ın yerine Barış Memiş'i alarak yaptı. Ümit Millilerimiz 49. dakikada Mustafa Pektemek ile yine golle burun buruna geldik. Aydın sol kanattan harika çalımlarla topu ceza alanı önüne kadar taşıdıktan sonra Mustafa'ya kazandırdı. Mustafa topu kontrol edip, kaleye vurdu ama top yan ağlara gitti.

İyi başladığımız 2. yarıda 52. dakikada hiç beklemediğimiz bir anda ikinci golü kalemizde gördük. Ceyhun'un defansta yaptığı hata sonrasında kaptırdığımız topla başlayan Belarus atağında ilk pozisyonu Onur önledi ama uzaklaştıramadığımız topu Igor Shitov ceza alanı içinde sol tarafta dar açıdan ağlarımıza gönderdi. 2-0.

Bu gol ile birlikte ümitlerimiz yavaş yavaş tükenmeye başlasa da 1 gol çok şeyi değiştirecekti. 66. dakikada Aydın inanılmaz bir gol kaçırdı. Gelişen kontra atağımız sonrasında Aydın kaleci ile karşı karşıya kaldı ama müsait pozisyonda topu ağlara gönderemedi.

Reklam
Reklam

Bu dakikadan sonra da Belarus kalesinde etkili ataklar geliştiren Ümit Millilerimiz 2009 Avrupa Şampiyonası'na taşıyacak golü bulamadı ve sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.