Yıkılmak Üzere Olan Piribaşlar Evi Restore Edildi, Ziyaretçilerini Bekliyor

Burdur’da yıkılmak üzereyken Burdur Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Piribaşlar Evi turizme açıldı.19’uncu yüzyılın sonunda...

Burdur’da yıkılmak üzereyken Burdur Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Piribaşlar Evi turizme açıldı.

19’uncu yüzyılın sonunda yapılan tarihi ev, ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sinan Mahallesi'nde bulunan Piribaşlar Evi, belediye tarafından sahiplerinden satın alındı. Restorasyon çalışmalarına vakit kaybetmeden başlayan Burdur Belediyesi ekipleri, aslına uygun alarak yenilenen tarihi evi, turizme kazandırdı.

Evde Burdur’u tanıtan tarihi objelerin yanı sıra, konferans salonu ve geniş bahçe de bulunuyor. Burdur’un köklü tarihi yansıtan Piribaşlar Evi'nde belediye görevlileri, mekanı ziyaretçilere tanıtıyor.

Reklam
Reklam

Yıkılmak üzere olan Piribaşlar Evi'ni turizme kazandırmak için satın aldıklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, “Restorasyonu tamamlanan tarihi bir yapıyı daha Burdur’a kazandırdık. Burayı bir Burdur evi olarak odalarını döşedik. Evde kullandığımız eşyalar 50–60 sene önceki eşyalardır.” dedi.

Tarihi evde sürekli Belediye personelinin bulunduğunu anlatan Başkan Akkaya, Burdur’u tanımak isteyen herkesi bu tarihi mekâna beklediğini ifade etti.

Burdur’un köklü bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise "Gül yüzlü güler yüzlü insanların bulunduğu, güller, göller ve gönüller diyarı Burdur’u görmeye herkesi bekliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: