Yılan Balığı Avcılığı

Keşan-Gelibolu kara yolunda bulunan Kavak deresinde, avcılar olta ile yılan balığı yakalıyor.

Keşan-Gelibolu kara yolunda bulunan Kavak deresinde, avcılar olta ile yılan balığı yakalıyor.

Avcı Ergün Yayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nden dereye giren yılan balıklarının nisan ve mayıs aylarında olta ile avlanabildiğini söyledi.

Olta ile balık avcılarının geceleri sabaha kadar dere kenarında balık avladıklarını belirten Yayla, yılan balığının ay ışığında oltaya daha çok takıldığını ifade etti.

Yayla, "Bölgede Kavak deresi yılan balığının en bol olduğu yerlerden birisi. Dere, Saros Körfezi'ne dökülüyor. Yılan balığı da hem denizde hem de tatlı suda yaşayan bir balık. Nisan ve mayıs aylarında yılan balığı avlamak için İstanbul'dan geliyorum. Benim gibi bir çok kişi daha var gelen. Oltaları atıp sabaha kadar bekliyoruz. Ay ışığı olduğu geceler daha çok yılan balığı avlıyoruz. Yılan balığı avlamanın zevkini yaşıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: