Yılanın soktuğu müdüre 4 askeri helikopter!

VEDAŞ Müdürü'nü yılan soktu, helikopterle hastaneye kaldırdılar

Hakkari'deki Sümbül Dağı'na tırmanan dağcı grup arasında yer alan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Müessese Müdürü İzzettin Demir, yılan ısırması sonucu hastanelik oldu.

Alınan bilgiye göre, Hakkari Üniversitesi ile Zirve Dağcılık Spor Kulübü tarafından 3 bin 467 metre yüksekliğindeki Sümbül Dağı'na bu yıl 2'ncisi düzenlenen tırmanış, 50 kişilik grubun katılımıyla sabah erken saatlerde başladı.

Dağcılar, yaklaşık 7 saat süren tırmanışın ardından dağın belli bir noktasında dinlenmek için mola verdi. Bu esnada, grup arasında bulunan VEDAŞ Müessese Müdürü Demir de su ihtiyacını karşılamak için kampın yakınında bulunan su kaynağına gitti.

Reklam
Reklam

Demir, matarasını su doldurduğu esnada bir yılanın sol koltuk altından ısırması sonucu yaralandı. Durumun fark edilmesi üzerine dağcılar konuyu telefonla yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan havalanan 4 helikopter, dağcıların bulunduğu bölgeye hareket etti.

HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDI

Sikorsky tipi helikoptere 3 kobra helikopter de eşlik etti. Sümbül Dağı’na engebeli arazi nedeniyle inemeyen helikopter İl Müdürü Demir’i sarkıttığı halatla alarak Hakkari Fatih Kışlasına getirdi. Buradan da 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ait ambulanslara bindirilip, ilk müdahalesi yapılan Demir, daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Demir’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AA/DHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: