Yılanlar yüzünden evlerini terkettiler

Van'ın Muradiye ilçesi Ünseli beldesinde yaşayan 5 nüfuslu Taş ailesi, yılanlar yüzünden yaşadıkları evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Baba Yasin Taş, evlerine giren yılanların çocuklarına zarar vermemesi için eşiyle birlikte sabahlara kadar çocuklarının başında nöbet tuttuklarını belirtti. Uzun süredir bu sıkıntıyı yaşadıklarını anlatan Yasin Taş, çabalarına rağmen sorunu çözemeyince evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Taş, "Bir hafta önce yastığı altına giren yılandan dolayı küçük çocuğum çok korktu. Artık ağlayarak eve girmeyeceğini söyleyen küçük kızımı, diğer 2 kız kardeşleri ve anneleriyle birlikte kayınpederin başka köydeki evlerine gönderdim. Ben de babam Mustafa Taş'ın evinde kalıyorum. Büyük kızların hafta içinde köye gelip benimle birlikte babamın evinde kalıyor, hafta sonları diye kayınpederin evine gidiyorlar. Kısacası hepimiz evi terk ettik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Evlerinde kalırken akşamları ders çalışan çocukların yerde yılan nereden gelecek diye gözlerini tavana dikerek korku içinde yaşadıklarını anlatan Taş, "Ben de geçici köy korucusu olduğum için gece nöbetten geldiğimde korkudan yatamıyorum. Babamla gece evi kontrol etmeye geldiğimizde televizyonun altında yine yılan gördük. Babam yılanı öldürdü, fakat öldürmeyle bitmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım, çoluk çocuk korku içindeyiz. Köylüler 'Nane kokusu olursa yılan gelmez' dediler. Tavana nane asmama rağmen yine de geliyorlar. Son bir haftada 10'un üzerinde yılan öldürdük. Yeni bir ev yapacak gücüm yok, yetkililerden yardım talep ediyorum" dedi.