Yılbaşı cinayeti hakim önünde

BURS (İHA) - Bursa'da geçtiğimiz yılbaşı akşamı, Anadolu Mahallesi Vişne Caddesi üzerinde bulunan bir restoranın çıkışında tartıştığı Müjdet Şirin'i (23) öldürüp, Ercan Şentürk'ü (28) de yaraladığı ileri sürülen İsmail E.'nin (27) yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmek, yaralamak ve sahtecilik" suçlarından ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanan zanlı, olayın kazaen yaşandığını söyledi. Restoranda çalışan bayanlardan biriyle dost hayatı yaşadığını belirten İsmail E, "Olay gecesi restoranda çalışan kız arkadaşım ve onun bir bayan arkadaşıyla birlikte restorandan ayrılıyorduk. Kapının önünde taksiye binip eve gideceğimiz sırada 5 kişinin bir otomobil içinde beklediklerini gördüm. Taksiden inerek şahısların restoran önünde niye beklediklerini sorduğumda, kız arkadaşımı beklediklerini söylediler.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine kendilerine bahsettikleri kızın gelmeyeceğini söylememe rağmen ısrar ettiler. Bunun üzerine belimdeki tabancayı çıkartarak yarı açık olan camdan içeriye uzattım. Bu sırada arka koltukta oturan şahıslardan bir tanesi laf söyledi. Tam kafamı çevirdiğim sırada, şoför olan pencereyi kapatarak kaçmaya çalıştı. Bu sırada elim cama sıkışınca silahım ateş aldı. Elimi camdan zor çıkarttım. Amacım korkutup uzaklaştırmaktı. Camı kapatmayıp elim sıkışmasaydı bunlar yaşanmayacaktı. Olanlardan dolayı pişmanım" dedi.

Olaydan sonra başkasının adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan İsmail E. (27), kimliği bir arkadaşının kendisine temin ettiğini söyledi. Mahkemede dinlenen şahitler ise olay gecesi restoranın önünün kalabalık olduğunu ve kurşunun nereden ateşlendiğini fark edemediklerini ileri sürdü. Duruşma şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.