Yılbaşı dekorasyonu nasıl olmalı?

Yeni yıla evinizde mi gireceksiniz?

Yeni yıla girerken her birimiz birbirinden yeni kararlar alır ve bir sürü yeni dilekler tutarız. İçimizde kıpır kıpır bir heyecan her zamankinden daha umutlu ve daha enerjik hissederiz kendimizi. Tüm bu atraksiyonlu duygular içerisinde bir de evimizde yapabileceğimiz birkaç ufak değişiklik eklendin mi işte o zaman değmeyin keyfimize.


Hem yeni yıla ufak bir hazırlık hem de yılbaşı akşamı için güzel bir hazırlığa ne dersiniz?

Bu yıl, yılbaşı dekorasyonu nasıl olmalı sorusuna açıklayıcı yanıtlar burada…

Reklam
Reklam

• Dekorasyon o kadar uçsuz bucaksız bir deniz ki içine girdiğinizde çıkabilmeniz oldukça zor. Hem zevkiniz, hem keyfiniz hem de yüreğinizin kabul ettiği birden çok parçayı uyumlu ve ahenkli bir şekilde bir araya getirmek biraz yaratıcılık istese de zevkinize güveniyorsanız gerisini halledersiniz.

• Yılbaşı dekorasyonunda evinizin tamamı ile ilgili değişiklikler yapmak biraz maliyetli olabilir. Bu nedenle yılbaşı coşkusunu yaşayabileceğiniz evinizin en sevdiğiniz köşesini yeni yıl köşesi haline dönüştürebilirsiniz.
• Bu köşeye evinizin büyüklüğüne göre seçeceğiniz bir ışıklı bir yılbaşı ağacı, dileklerinizi yazıp içine attığınız bir yılbaşı çorabı, küçüklü büyüklü birbirinden güzel kokan mumlar ve fenerler koyabilirsiniz.


• Yılbaşı ağacınızın altına küçük bir kutu koyup gelen misafirlerinize bu kutuya hem sizinle ilgili dileklerini, düşüncelerini yazıp atmasını söyleyebilirsiniz.

• Yılbaşı köşenize bir minik açık büfe hazırlayarak burada çikolatalara, şekerlemelere, minik bisküvi ve krakerlere yer vererek gelen misafirlerinizi bu köşede ağırlayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

• Yılbaşı köşesi dışında da evimde değişiklikler yapmak istiyorum derseniz işe evinizin giriş kapısından başlayabilirsiniz. Yeni yıl konseptli kapı süslerinden ve kapı pas paslarından zevkinize göre olanı alıp asabilir ve yeni yıl heyecanını kapıdan itibaren evinizin her yerine yayabilirsiniz.


• Kapıdan sonra antreye minik şarkı çalan kurmalı yılbaşı kürelerinden ve geyikli süslemelerden yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz kapı girişine kırmızı beyaz desenli büyük yılbaşı mumlarından da koyabilir ve evinizin girişini bir şölen alanına dönüştürebilirsiniz.

• Mutfağınıza ise yılbaşına özel tasarlanan servis tabaklarından, tuzluklardan, nihalelerden, kahve ve çay kupalarından bir konsept hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tüm bu güzellikleri yılbaşı akşamı yılbaşı sofranızda da kullanabilirsiniz.


• Yatak odanızda ise yatağınızın üzerine geyikli ve yılbaşı desenli renkli battaniyelerden serebilir ve minik kırmızılı kar desenli yastıklardan koyabilirsiniz.

• Banyonuzda da yine yılbaşı konseptli havlular ve sabunlara yer verebilirsiniz.
Yılbaşı heyecanını evinizin her köşesinde yaşamak için çok büyük bütçelere ihtiyacınız yok. Tüm bu detay gibi görünen dekorasyon fikirlerini sizde evinizde birkaç ufak malzeme ile yapabilir ve sahip olabilirsiniz.

Reklam
Reklam