Yılbaşı Öncesi Ağaç Kesene 3 Aydan 5 Yıla Kadar Hapis Cezası

 Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yaklaşan yılbaşı nedeniyle ağaç kesenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacağı uyarısında bulundu.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yaklaşan yılbaşı nedeniyle ağaç kesenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacağı uyarısında bulundu. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girilmesi gerektiğini bildirdi. Yeni yıl dolayısıyla ormanlarda yılbaşı ağacı olarak çam, göknar gibi türlerin usulsüz olarak temin edilmeye çalışıldığı konusunda duyumlar aldıklarını belirten Coşkun, şunları kaydetti: "Orman Kanununun 14'üncü maddesinde ormanlardan her türlü ağacın kesilmesinin, sökülmesinin yasaklandığını, 91'inci maddesinde ise bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğinin öngörüldüğünü, kesilenin fidan olması durumundan cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini hatırlatarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmemesi için öncelikle tüm işletme müdürlüklerimizi uyardık, tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimiz, orman muhafaza memurlarımız tüm kontrolleri yapacak. Asla ormanlardan yılbaşı nedeniyle ağaç ve fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunun yanında çözüm de üretiyoruz. Bursa’da fidanlığımız var. İsteyen kişiler buradan fidan temin edebilirler." Coşkun, 31 Aralık'ta stant kurarak vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtacaklarını duyurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: