Yılbaşında Bir Aç Hayvanı Doyurun

Mersin’deki hayvanseverler, “Bu Yılbaşı Bir Fark Yaratın, Bir Aç Havanı Doyurun” çağrısıyla, yılbaşı gecesinde kalacak...

Mersin’deki hayvanseverler, “Bu Yılbaşı Bir Fark Yaratın, Bir Aç Havanı Doyurun” çağrısıyla, yılbaşı gecesinde kalacak tonlarca artık ekmek ve yemeğin çöpe atılmayarak, aç hayvanların doyurulmasında kullanılmasını istedi.

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Mersin Temsilcisi Nükhet Hizar, yazılı bir açıklama yaparak, yılbaşı gecesinden kalan tonlarca artik ekmek ve yemek çöpe giderken, binlerce hayvanın sokaklarda bir lokma yemek bulmak için aç vaziyette dolaşacaklarının unutulmamasını istedi. Bu yılbaşında da büyük oteller ve eğlence yerlerinden en küçük restoranlara kadar her yerde kalabalık grupların yemek yiyeceklerini belirten Hizar, “Yemek artıkları her zamankinin belki 3-4 misli olacak. Herkese, hatta kalabalık yemek verilen evlere dahi sesleniyoruz; yılbaşı gecesi kalan yemek artıklarınızı çöpe atmayın. Bizi arayın, bakımevimizdeki ve sokaklardaki aç hayvanlarımız için o yemek artıklarını aldıralım” dedi.

Reklam
Reklam

“Bu Yılbaşı Bir Fark Yaratın, Bir Aç Havanı Doyurun” çağrısıyla herkese seslendiklerini kaydeden Hizar, pazartesi akşamı kutlanacak yılbaşının ardından 1 Ocak Salı günü akşama kadar yemek toplayabileceklerini bildirdi. Hayvan barınağına gelen yemeklerin sadece barınaktaki hayvanlara değil, ormanlar ve sokaklardaki hayvanlara da dağıtıldığının altını çizen Hizar, “Yemek ve ekmek artıklarına her zaman şiddetle ihtiyacımız var. Büyük marketlerin artık zamanı dolmuş, kullanım tarihi geçmiş bütün raf artığı olup da imha edilecek, atılacak gıdalarına ihtiyacımız var. Çaresiz hayvan arimiz da bu yılbaşında sayenizde bol bol yemek yesinler isterseniz, bizi arayın. 0 535 320 17 07 numaralı telefonumuzun hiç durmadan çalmasını umutla bekliyoruz. ‘Doyurulmuş aç bir kedi, yarası sarılmış bir köpek, yuvası dağıtılmamış bir kuş, sizin için yapılmış en güzel duadır’ “ diyerek, herkese mutlu yıllar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: