Yılbaşında Çam Katliamını Engellemek İçin Fidan Dağıtacaklar

Yaklaşan yılbaşı sebebiyle ağaç kesimini engellemek için sıkı tedbirler alan Bursa Orman Müdürlüğü, 31 Aralık...

Yaklaşan yılbaşı sebebiyle ağaç kesimini engellemek için sıkı tedbirler alan Bursa Orman Müdürlüğü, 31 Aralık 2012 günü ücretsiz fidan dağıtacak.

Yeni yıl dolayısıyla ormanlardan yılbaşı çamı olarak çam, göknar gibi ağaçların kesilmesi sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü bir dizi tedbir aldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konu ile ilgili kamuoyuna gerekli açıklamaları yaparken, vatandaşların fidan ihtiyaçlarının karşılanması yönünde tedbirler alınacağını ifade etti. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yeni yıla, ağaç keserek değil fidan dikerek girilmesini isteyerek, “Yeşil Bursa’ya fidan dikmek yakışır. Ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmemesi için öncelikle tüm işletme müdürlüklerimizi uyardık. Orman muhafaza memurlarımız tüm kontrolleri yapacak. Asla ormanlardan yılbaşı dolayısıyla ağaç ve fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Fakat bunun yanında çare de üretiyoruz. Bursa’da fidanlığımız var. İsteyen kişilere buradan fidan temin edebiliriz. Ayrıca 31 Aralık 2012 günü saat 13.00’de stantlar kurarak vatandaşlarımıza ücretsiz fidan da dağıtacağız” dedi.

Reklam
Reklam

“5 YIL HAPİS CEZASI VAR

6831 sayılı Orman Kanunun 14'üncü maddesiyle ormanlardan her türlü ağacın kesilmesinin, sökülmesinin yasaklandığını hatırlatan Coşkun, “Bu suçu işleyenler 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırabilir. Vatandaşlarımız fidan istiyorlarsa ücretsiz dağıttığımız stantlardan alabilirler veya fidanlıklarımızdan temin edebiliriz. Ücretsiz tüplü, yani topraklı fidan dağıtacağız. Bu fidanların yılbaşı geçtikten sonra beraberinde vereceğimiz dikim broşüründen faydalanılarak toprakla buluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Coşkun, fidan dağıtımı için Bilecik Tevfik Bey Caddesi, Bursa Kent Meydanı, İnegöl Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önü, Mustafakemalpaşa Adnan Menderes Meydanı ve Yalova Heykel Meydanı’nda stant kurulacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: