Yılda 200 Bin Yabancı Tedavi Için Türkiye’yi Tercih Ediyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yılda 200 binden fazla yabancının Türkiye’de tedavi gördüğünü belirterek, “Sağlık turizminde...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yılda 200 binden fazla yabancının Türkiye’de tedavi gördüğünü belirterek, “Sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında hızla zirveye doğru yükselen bir Türkiye var.” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 5. Uluslararası Sağlık Kongresi’nin açılışına katıldı. Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını söyledi. Sağlıkta dönüşüm programından önce her yıl on binlerce insanın kanser gibi bazı hastalıkların tedavisi için yurt dışına çıktığını hatırlatan Akdağ, “Bugünse sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında hızla zirveye doğru yükselen bir Türkiye’den bahsediyoruz.” ifadesine yer verdi. Türk vatandaşı olmayan yılda 200 binden fazla insanın Türkiye’de tedavi gördüğünü söyleyen Akdağ, “Bunların yarısı ülkemize turist olarak gelen ve hastalandığı için tedavi olan kişiler. Diğer yarısı ise sadece sağlık amaçlı olarak Türkiye’ye gelen kişiler. Biz bu sayının her geçen yıl arttığını da görüyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘Sağlık turizmi’, ‘turist sağlığı’, ‘sağlık destekli termal turizm’ gibi kavramlarının birbirinden farklı şeyleri ifade ettiğini hatırlatan Akdağ, “Kuşkusuz bunların birbirine geçişi var." diye belirtti. Akdağ, termal turizm noktasında da Türkiye’nin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu dile getirdi. “Ne oldu da son 10 yıl içinde sadece sağlık hizmeti almak için insanlar yurt dışından Türkiye’ye gelmeye başladı?” diye soran Akdağ, bu noktada siyasi istikrar ve ekonomik büyümeye dikkat çekti. Akdağ, “Bu parlayan yıldız sağlık alanında da dünyanın en başarılı sağlıkta dönüşüm programlarından birini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de artık sağlık hizmetleri verimlilik açısından çok yüksek noktaya ulaşmıştır. Son 10 yılda sağlık turizminin bu kadar gelişmesinin en önemli sebebi verimli yeni bir sağlık sisteminin varlığıdır.” şeklinde konuştu.

Televizyonlardaki sağlık sigorta şirketlerinin reklamlarına dikkat çeken Akdağ, şunları söyledi: “Son derece akıllıca düzenlenmiş reklamlar var. Ancak o reklamlar sanki Türkiye’de örneğin MR ya da tomografi çektirmenin zor bir iş olduğunu ya da pahalı bir hizmet olduğunu ima ediyor. Gerçeklerse öyle değil. Türkiye’de bir kamu hastanesinde, kamu sigortacılığına bir MR’ın maliyeti sadece 35 euro. Bu kuşkusuz sağlık turizmi kapsamında biraz daha yüksek."

Reklam
Reklam

Akdağ, sağlık turizminin söz konusu edildiği diğer ülkeler ile kıyaslandığında Türkiye’de hem sağlık hizmeti almanın daha ucuz olduğunu hem de birçok alanda kalite açısından daha ileride olduğunu aktardı. Akdağ, sınır ötesi sağlık hizmeti alınırken sağlık sigortacılığının hangi kurallarla hareket etmesi gerektiğinin de kongrede ele alınması gereken konu başlıklarından olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: