Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin Nalas Genel Başkanı Oldu

Kosova'da 12 ayrı ülkenin yerel belediye başkanlarını bir araya getiren Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri...

Kosova'da 12 ayrı ülkenin yerel belediye başkanlarını bir araya getiren Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı'nın (NALAS) genel başkanlığına Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin getirildi. Keskin, "Bu dönem başkanlığının Türkiye'ye geçmiş olmasından son derece onur ve kıvanç duyuyorum" diye konuştu.

Kosova'nın Priştine kentinde düzenlenen iki günlük Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) Genel Kurulu'na Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin damgasını vurdu. Türkiye, Hırvatistan, Slovenya, Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Romanya, Moldova ve Bulgaristan'dan 9 bin 500 belediyenin oluşturduğu NALAS'ın 21 delegesi, oy birliğiyle yeni başkan olarak Keskin'i seçti. Başkan Keskin, ilk olarak kendisinden önceki genel başkan olan Bulgaristan'ın Goce Delcev Belediye Başkanı Vladimir Moskov'a teşekkür etti. Keskin, Türkiye'den toplantı için gelen AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili HüseyinTanrıverdi ile birlikte Moskov'a İznik çinisi hediye etti.

Reklam
Reklam

"ZATEN NALAS'IN İKİ YILDIR BAŞKAN VEKİLLİĞİNİ YÜRÜTÜYORDUM"

Oturumun ardından Başkan Kesin'e ilgi büyük oldu. Tebrikleri kabul eden Keskin, NALAS'ın yeni genel başkanı olarak duygularını şu şekilde aktardı:

"Bugünkü genel kurulun ardından NALAS'ın genel başkanlığına seçilmiş oldum. Bize bu dönemde başkan yardımcıları olarak Hırvatistan, Slovenya ve Arnavutluk temsil edecek. Üç başkan yardımcısı olacak. Biz iki senedir zaten 9 bin 500 belediyelik üye platformu olan NALAS'ın başkan vekilliğini yürütüyorduk. Deneyimlerimizin akabinde oy birliğiyle başkanlığa getirilmiş olduk. Bu dönem başkanlığının Türkiye'ye geçmiş olmasından son derece onur ve kıvanç duyuyorum."

"TÜRKİYE'Yİ HER ALANDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"

Türkiye'yi her alanda en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Keskin, "Bizim burada yeni temsil alanımız sadece Türkiye'yi temsil etmek değil. Aynı zamanda NALAS ağı içindeki bütün birlikleri ve belediyeleri temsil etmektir. 9 bin 500 belediyenin uygulama birlikteliklerinin, kültürel etkinliklerinin, paylaşımlarının sağlanması, iyi proje uygulamalarının paylaşımı ve özellikle de devletlerarası diyaloglarda NALAS bir lokomotif görevi görecektir. Çünkü uzaklardan devletleri idare etmek çok daha zor.

Reklam
Reklam

Yerel yönetimler arasındaki birliktelikler devletlerin yaklaşımında lokomotif rolü üstlenmektedir" dedi.

"NALAS ULUSLARARASI BİR KURULUŞ HALİNE GELECEK, BÜYÜYECEKTİR"

Başkanlık döneminin Türkiye'ye geçtiği bu süreçte çok güzel birlikteliklerin sağlanacağını ifade eden Keskin, "Burası Güney-Doğu Avrupa Belediyeler Birliği olmasına karşın buraya büyük bir ilgi var. Kafkaslardan, Gürcistan'dan, Orta Aysa Cumhuriyetlerinden, hatta enteresandır ki Çin Belediyeler Birliğinden bile bize eğilim var. Geçtiğimiz Strazburg toplantısında Çin NALAS'a katılmak istediğini bildirmişti. Delegasyonumuz da bu konuya sıcak bakıyor. Demek ki NALAS giderek Güney Doğu Avrupa Belediyeler Birliği olmaktan öte uluslararası bir kuruluş haline gelecektir. Bir barış, bir huzur ve iş birliği uygulama birliklerinin sağlanacağı önemli bir platform olarak burada görev almaktan, bu dönemde başkanlık yapmaktan ülkem adına kıvanç duyuyorum" diye konuştu.

Genel kurula; AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüyesin Tanrıverdi, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Marmara Belediyeler Birliği AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Murat Daoudov ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Hüsamettin Koçak ve Genel Sekreteri Mustafa Başkur da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz