Yıldırım Belediyesi'nden "müzik Akademisi"

Yıldırım Belediyesi anlamlı bir projeye daha imza attı. Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve...

Yıldırım Belediyesi anlamlı bir projeye daha imza attı. Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği iş birliği ile başlatılan “Müzik Akademisi” projesi protokol imzalandı.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Zurna’nın imza attığı “Müzik Akademisi” protokolü ile Bursa’da yaşayan dezavantajlı 9-15 yaş arası toplam 200 kişiye 18 ay boyunca müzik eğitimi verilecek. Anadolu İlk Öğretim Okulu’nda 14 Ocak 2013- 14 Haziran 2014 tarihleri arasında 7 eğitmen tarafından hafta içi gerçekleştirilecek program kapsamında 15:00-21:00 saatleri arasında günde 6 saat gitar (bağlama), piyano (klavye), keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon dersleri verilecek.

Reklam
Reklam

Proje ile dezavantajlı 9-15 yaşları arasındaki 200 kişiye müzik sevgisi kazandırılarak, eğitime katılanlardan en az yüzde 10 ‘nun devlet konservatuarlarında müzik eğitimlerini sürdürmeleri ve istihdam edilmeleri hedefleniyor.

İlk etapta 100 kişi, 2. etapta da 100 kişinin eğitim alacağı derslerin yanı sıra eğitime katılacak olanlar “Müzik Akademisi Grubu” adı altında çeşitli gösteri, konser vb. faaliyetlere katılarak öğrendiklerini gösterme imkânı da bulacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Müzik Akademisi” ile dezavantajlı grupta bulunan 200 kişiye müzik eğitimi verileceğini, verilecek eğitimle gençlerin müzik sektöründe kalifiye eleman olarak çalışacaklarını belirtti.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney de, Roman vatandaşların sıkıntılarının çözümü için hayata geçirilecek olan “Müzik Akademisi” projesinin önemli bir adım olduğunu vurguladı. Güney , “ Dezavantajlı grupta bulunan Roman vatandaşlarımızın en büyük meselesi eğitim, istihdam ve konuttur. Bunların başını da eğitim çekmektedir. Hayata geçirilecek “Müzik Akademisi” projesi ile eğitim sorununu asgariye indirmiş olacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Zurna da, “Müzik Akademisi” projesi için emek veren herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz