Yıldırım Belediyesi'nden Termal Tesis

Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi’nde spor kompleksi yanında bulunan araziye “Selçuk Hatun Jeotermal Tesisi” yapacak.Bursa Valisi...

Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi’nde spor kompleksi yanında bulunan araziye “Selçuk Hatun Jeotermal Tesisi” yapacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç ve Yıldırım Belediyesi Çevre Denetim Komisyonu’nda bulunan meclis üyelerinin iştirakiyle Yıldırım’a kurulacak olan termal tesis için protokol imzalandı. Harput, ”Termalin şehrimizin doğu yakasına gitmesi konusunda bugün çok tarihi bir protokole imza atıyoruz. 3 yıldır Bursa termal konusunda çok ciddi mesafeler kaydetti. Bursa tarihi termal şehir kimliği ile Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye seçildi. Termal bugüne kadar hep belirli bir zümreye hitap etti. Termal lüks otellerde, lüks tesislerde sınırlı kaldı. Kaplıcalar bundan böyle her kesime hitap edecek, çok yönlü hizmet verecek. Yeni kurulacak termal tesisin Yıldırım ilçemizde olması bizleri çok mutlu etti. Bu her yönüyle kimlikli bir proje olacak. Bu güzel iş birliği ile Bursa termal şehir olarak tarihe geçecek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Yıldırım’da spor kompleksinin hemen yanında yapılacak olan “Selçuk Hatun Termal Tesisi” ile vatandaşların cüzi rakamlarla tedavi ve dinlenme amaçlı termal sudan faydalanacaklarını belirterek, “Valimizle bugüne kadar birçok projeye imzamızı attık. Bugün de Çevre Komisyonumuzun teklifiyle masaya yatırdığımız ve olgunlaştırdığımız termal tesis için iş birliği protokolüne imza atıyoruz. Büyükşehir su hattını çekecek, Bursa Valiliği Jeotermal Enerji Sanayi Ticaret A.Ş. termal suyu çıkaraca. 5 milyon liraya mal olacak inşaat Yıldırım Belediyesi tarafından yapılacak. Bu proje ile Yıldırım çok güzel bir termal tesise kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: