Yıldırım Demirören'de ilk kupa sevinci

Futbolda Fortis Türkiye Kupası'nı güçlü rakibi Fenerbahçe'yi uzatmalarda 3-2 yenerek kazanan Beşiktaş'ta futbolcularbaşkanları Yıldırım Demirören'e de ilk kupa sevincini yaşattılar.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, Fortis Türkiye Kupası'nın kazanılmasıyla başkan olarak ilk kez kupa sevinci yaşadı.

Yönetici olarak 2002-03 sezonunda 100. yıldaki şampiyonluk sevincini yaşayan Demirören, başkan olarak ise kupa sevinci yaşamak için bu sezonki Fortis Türkiye Kupası finalini beklemek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Serdar Bilgili'nin istifasıyla 2004 yılında gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, 2 yıldır takım için yaptığı yatırımlara rağmen başkan olarak istediği başarıyı yakalayamadı.

Şampiyonluk ve kupa başarısı için başkanlığı döneminde birçok futbolcu transfer eden ve Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay ve Jean Tigana'yı takımın başına getiren Demirören, alınan başarısız sonuçlar nedeniyle zaman zaman camia içinden de eleştirilere maruz kaldı.

Son iki sezonda şampiyonluk yarışında erken kopan Beşiktaş, bu sezon Fortis Türkiye Kupası'nı kazanarak başkanını teselli etti. Del Bosque ile istediği başarıyı yakalayamayan Demirören, Rıza Çalımbay ile yaşadığı hayal kırıklığı sonrası Fransız teknik direktör Jean Tigana'yı getirdi.

Bu sezon şampiyonluktan erken kopan siyah-beyazlı takımda Tigana, Fortis Türkiye Kupası'nı kulübe kazandırarak başkan Yıldırım Demirören'e ilk kupa sevincini yaşattı.