Yıldırım: Kars’tan Erzurum’a iki buçuk saate değil bir buçuk saatte gidilecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü'nün açılışı için geldiği Kars’ta, 3 gün sürecek...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü'nün açılışı için geldiği Kars’ta, 3 gün sürecek 'Uluslararası Kaşgar’dan Endülüs’e Türk İslam Şehirleri Sempozyumları ‘Gazi Kars Şehrengizi’' sempozyumuna katıldı.
Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Kars’ı, Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Yolu’nun önemli merkezlerinden biri haline getirdiklerini ifade ederek, “Kars, Erzurum arasına bölünmüş yol yaptık. Önümüze Karakurt Barajı çıktı. Biz de projeyi değiştirerek yolumuza devam ediyoruz. İhale hazırlıkları son aşamaya geldi. 1 ay içerisinde ihalesi yapılacak. Artık Kars’tan Erzurum’a iki buçuk saate değil, bir buçuk saatte gidilebilecek.” dedi.
Bu arada, Bakan Yıldırım'ın, Kars’ın değil Türkiye'nin medar-ı iftiharı Sarıkamış yolu diye dile getirdiği Sarıkamış Karakurt yolu için Kars Valisi Ahmet Kara ise yakın zamanda il kordinasyon toplantısında, duble yolda kafa kafaya kaza Türkiye’de bir ilk ifadeleri ile Karayollarını eleştirmişti.
Bir hafta önce ise bir bölümü kısmen yapılmış, bir bölümü stabilize olan ve trafik işaretlemelerinin yetersiz olduğu karayolunda, öğrenci servisinin yaptığı kazada 4 öğrenci ölmüş, 24 öğrenci yaralanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz