Yıldırım: Kaval elin, yel Allah'ın, üflüyorlar

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir’de proje bazlı siyaset yaptıklarını belirterek,...

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir’de proje bazlı siyaset yaptıklarını belirterek, kendilerine dokuz yıllık iktidarları dönemini soran rakip partilere, "Siz İzmir için 14 yıldır ne yaptınız?" dedi. Yıldırım, Erzurumluların, "Kaval elin, yel Allah'ın, üflüyorlar" sözünü hatırlatarak, "Bakalım ne kadar üfleyecekler?" diye konuştu.
Ege Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun sivil toplum temsilcilerine yönelik olarak Kaya Otel’de düzenlediği toplatıya katılan Yıldırım, tek suçlarının millete hizmet etmek olduğunu belirterek, "Bu bizim için en büyük şereftir." dedi. AK Parti'den önce Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir’in Anadolu'ya kapalı olduğunu, İstanbul'a ve Ankara'ya bölünmüş yolu bulunmadığını anlatarak, “Sadece Çeşme'ye ve Aydın'a otoyolu vardı. Hava meydanı, köy meydanından farksızdı. Bütün bu hizmetler, sekiz yıl içinde şehre kazandırıldı." şeklinde konuştu. Yıldırım, hiç kimsenin kendilerinden mucize beklememesini de isteyerek, şunları kaydetti: "Bizim hiçbir zaman erişilemez, insanların hayalini istismar eden sözümüz olmadı. Ne yaparsak, neyi başarırsak birlikte başaracağız. Yapamayacağımız, altından kalkamayacağımız işin sözünü vermiyoruz. Rakip partilerse oy almak için her şeyin sözünü veriyor, bu konuda endaze kaçtı. Bizim küçük birader vardı, hayal gücü çok kuvvetli. Rahmetli babama, hastalık zamanında sürekli anlatıyordu, ‘Şunu alacağız, villa yaptıracağım, sen oraya geçeceksin, gemiler alacağım, dünyayı turlayacaksın.’ diye Babam dinledi dinledi, ondan sonra dedi ki, ‘Kaval elin, yel Allah'ın, üfle babam üfle.’ Rakip partiler de bakalım ne kadar üfleyecek?"
İzmir’de nereye gitse insanların yüzde 90'ının yerel yönetimlerden şikayetçi olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, bunun insana değer verilmemesinden kaynaklandığını savundu. Rakip partilere, ayağı yere basan projeler sunmalarını önererek, vatandaşın bir eline ay, bir eline güneş verilmesini istemediğini vurguladı. Millete hizmetten başka hiçbir iş yapmadıklarını söyleyen Yıldırım, “Başka hiçbir günahımız yok. Tek suçumuz millete hizmet etmek. Bu da bizim için en büyük şereftir.” dedi. Yıldırım, seçim kampanyasının İzmir’de değişik geçtiğini aktararak, ülke değerleri üzerinden siyaset yapılmasına müsaade etmediklerini kaydetti.
Sivil toplumun birlik ve dayanışmasının önemine de işaret eden Yıldırım, “Bizim işimiz milletin yolunu yapmak, suyu olmayan köylere, beldelere su getirmek, hızlı tren özlemini gidermek, havacılığı, havayolunu halkın yolu yapmak, denizcilikte tekrar şahlanmak, sağlık hizmetleriyle insanımızın sağlığına kavuşmasını temin etmek, barajlar yapmak, memleketi imar etmektir. Aslında bütün bunlar yapıldı, yapılıyor, yapılacak ama daha önemli bir şey var, o da milletin gönlünü yapmak. Önemli olan milletin birliğidir, beraberliğidir, geleceğidir.” şeklinde konuştu. Yaptıklarının, bundan sonra yapacaklarının ölçüsü olduğunu ifade eden Yıldırım, gelecek 12 yıl içinde İzmir’e 50 milyar liralık yatırım yapılacağını dile getirdi: “Muhalefet partisi, 'İzmir çağdaş şehirdir, yaşam şekline kimse müdahale edemez. Cumhuriyetin değerlerinin korunduğu şehirdir, bekçisidir' gibi millî değerlerimizi çok kullandı. Bunu hep seçim malzemesi olarak gördüler ama bu sefer izin vermedik, çünkü biz İzmir’e projelerle, hizmetlerle geldik. Mecburen onlar da yarım yamalak bir şeyler söylemek zorunda kaldı. Söyledikleri de bizimkilerin türevi.”
Konuşmaların ardından Binali Yıldırım'a, Federasyon Genel Başkanı Muzaffer Okumuş tarafından plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz