Yıldırım Koleji Ekibi, Inovasyon Fuarını Ziyaret Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Özel Yıldırım Koleji'nin uyguladığı Yıldırım Zenginleştirilmiş Eğitim Programı,(Y-ZEP) gelişim yolculuğuna hızla devam...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Özel Yıldırım Koleji'nin uyguladığı Yıldırım Zenginleştirilmiş Eğitim Programı,(Y-ZEP) gelişim yolculuğuna hızla devam ediyor.

Y-ZEP Proje ekibi, fen lisesi 9 ve 10 sınıf ile Anadolu lisesi 9 ve 11.sınıf öğrencileri Proje Koordinatörü Zafer Türkmen eşliğinde İstanbul Fuar Merkezinde 1.si düzenlenen İnovasyon Türkiye Fuarı'na gitti. İnovasyon Fuarı'nda yüzlerce Türk mucidin hazırladıkları ve beğenilen projelerin sunulduğu stantlar Y-ZEP Proje öğrencileri tarafından ilgiyle gezildi.

Reklam
Reklam

Kameralı uçak maketleri, birçok markanın, yazılım şirketlerinin Ar-Ge'lerinin açtığı stantlar, katlanabilir elektrikli bisiklet, istediğimiz masa ve yüzeylerde telefonu ve elektrikli arabaları şarj eden yüzeyler, orman yangınlarını önlemek için yanmaz sıvı, sahil kumlarını temizleyen traktör gibi birçok ilgi çekici stantlar ile öğrencilerimiz çok keyifli vakit geçirdi.

Öğrenciler adına konuşan Nur Günaydın ve Aleyna Yiğit, fuarın ufuk açıcı olduğunu, ilerleyen dönemlerde yapacağımız projelere benzer projeleri incelemekten zevk aldıklarını söyledi.

Yıldırım Koleji Proje Koordinatörü Zafer Türkmen, yapılan gezi ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında “Y-ZEP etkinlerinde normal müfredat derslerinin yanında özgün üretkenlik düşünce becerileri yap öğren keşfet (mucitlik atölyesi) zekâ oyunları drama ileri matematik yazarlık atölyesi hobi etkinlikleri karakter eğitimi, proje üretimi ve yönetimi, kısa film, senaryo yazma, fotoğrafçılık, animasyon, bilgisayar programlama,akıl oyunları, görsel algı, üretkenlik, robotik ve hardware control gibi dersler veriliyor. Her öğrenci yeteneğine göre yetişme fırsatı buluyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: