Yıldırım: SİT dediler, dur dediler, yılmadık mücadele ettik

AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, SİT anlayışının artık değişeceğini söyledi. Eski Ulaştırma Bakanı...

AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, SİT anlayışının artık değişeceğini söyledi. Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Bazıları SİT kavramını İngilizce’de ‘otur’ ve ‘hiçbir şey yapma’ anlamında almış. Artık bu anlayışı değiştiriyoruz. Bunu yaparken tarihimizi de koruyacağız, ihtiyaçlarımızı da yapacağız.” dedi.
Foça’da seçim bürosu açılışı yapan Binali Yıldırım, Foça’yı denizcilik, balıkçılık, turizm merkezi ve bir tarım müzesi olarak gördüğünü belirtti, Foça’nın turizm ve tarihini ön plana çıkaracak müjdeler veren Yıldırım, Foça’ya ilk gelişinde balıkçıların büyük sorunları ve istekleri olduğunu hatırlattı. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Balıkçı barınağı istiyoruz, dediler. Ben de dedim ki canınız sağ olsun, buraya öyle bir balıkçı barınağı yapacağız dedik ki, görenler buranın balıkçı barınağı mı yoksa yat limanı mı olduğunu anlamayacak. Arkadaşlarımız bana burada ayrıca SİT problemi olduğunu söylediler. Değerli Foçalılar, bazıları SİT dendiği zaman bunu otur anlamış, hiçbir şey yapma anlamış. Artık bu anlayışı değiştiriyoruz, ihtiyaçlarınızı da yapacağız, tarihimizi de koruyacağız. Bu balıkçı barınağını da yaparken aynı sorunla karşılaştık. SİT dediler, dur dediler, yılmadık, mücadele ettik.”

Reklam
Reklam

FOÇA’YA MÜJDELİ HABERLER
Foça’nın turizm, balıkçılık ve tarih geçmişini ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Yıldırım, Aliağa ile Foça arasında 14 kilometrelik bölünmüş yol ihalesine çıkılacağını müjdeledi. Yıldırım, 26 kilometrelik bölünmüş yol için çalışmalara başlandığını, Foça’ya bir de tatil köyü yapılarak turizme kazandıracağını ifade etti.
Konuşmasında, daha önceki yönetimleri de eleştiren Yıldırım, “Bir işi ehline vermezseniz, o işin devamı olmaz. Foça’nın sağlık ocağı var. Artık Foça hastane de istiyor. Buraya hastane de kuracağız.” dedi. Yapılacak müzenin önüne SİT engelinin çıktığını kaydeden Yıldırım, “Nereye gitsek önümüze SİT çıkıyor. Tarihi tabii ki koruyacağız. Geçmişini bilmeyen, tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur. O milletlerin geleceği olmaz, ama tarihi korumak demek, hiçbir şey yapmamak, oturmak demek değildir. Önemli olan bu eserleri yaşatarak korumaktır. Biz de bunu yapacağız burada bunu açıkça ilan ediyorum.” diye konuştu.
Balıkçıların diğer isteği olan mevsim sonunda balıkçı teknelerini bakıma alacakları bir ÇEKEK alanı için de çalışmalara başlanacağını aktaran Yıldırım, Foça’ya ayrıca TOKİ konutlarının da kazandırılacağını açıkladı.
Foçalı milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı için destek isteyen Binali Yıldırım, bölgenin sorunlarına tamamen hâkim bir ekiple çalıştıklarını anlattı. Yıldırım, “Buralı, soy ismi Balıkçı, kendisi balıkçı, buraların, balıkçıların sorununu çok iyi bilen dünya vücut şampiyonu Tolga Murat Balıkçı da benim yol arkadaşım. Evladınıza sahip çıkın.” çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz