Yıldırım: Suriye’ye Giden Uçakların Denetlenmesine Idare Karar Verecek

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, başka ülkelere ait uçakların Suriye’ye geçmek için Türkiye...

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, başka ülkelere ait uçakların Suriye’ye geçmek için Türkiye hava sahasını kullanması durumunda Chicago Anlaşması çerçevesinde, idarenin gerekli işlemleri yapacağını söyledi.

Binali Yıldırım, Kamerun Ulaştırma Bakanı Robert Nkili ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, Türkiye üzerinden Suriye’ye yapılan uçuşlarda aramaların yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna Bakan Yıldırım, şöyle cevap verdi: “Suriye ile Türkiye arasında zaten uçuş yok. Olayı ikiye ayırmak lazım. Hiçbir şekilde Suriye tescilli uçaklar Türk hava sahasını kullanamaz. Başka ülkeden Suriye'ye Türkiye üzerinden gidiş yapan uçaklar da yine Chicago Anlaşması Türk Sivil Havacılık Mevzuatı çerçevesinde işlem göreceklerdir. İdare gerek gördüğü takdirde bunlara işlem yapacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: