Yıldırım: 'Terör, aynı muameleyi görmeli'

İstanbul AA- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Terör, hangi ülkedeyse aynı muameleyi görmesini bekliyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım, tezkere konusuna ilişkin sorularını yanıtladı.Bu sürece nasıl gelindiğini gerek Türkiye'nin gerekse dünya basınının izlediğini belirten Yıldırım, "Terör, insanın ve barışın belası. Bunu herkes kabul ediyor. Ama terör, hangi ülkedeyse aynı muameleyi görmesin bekliyoruz. Çifte standart olmaz. (Senin teröristin kötü, benimki iyi) tarzında bir yaklaşımla terörle mücadele edilmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yıldırım, Türkiye'ye dost ülkelere ve stratejik ortaklara terör konusunda biraz daha kararlı adımlar atılması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Maalesef bu konuda bugüne kadar ciddiyetin farkına varamadılar. Biz de böyle bir adımı atmak mecburiyetinde kaldık" dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlüğünün, tek bayrak altında, tek millet, tek vatan, tek devlet olarak varlığını sürdürme kararlılığının bugün dünden daha fazla olduğuna dikkati çeken Yıldırım, 2 bin 500 yıllık tarihi olan Anadolu topraklarında bin yıldan fazla yaşayan milletin tarih boyunca esaret altına girmemiş tek millet olduğunu söyledi.

Zaman zaman Türkiye ile uğraşanlar olduğunu, olmaya da devam edeceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunların kıymet-i harbiyesi yoktur. İstiklal mücadelesi verdik. İstikbal mücadelesi veriyoruz. İstikbal mücadelemizde bizi geciktirmeye çalışacak, zaman kaybettirmeye çalışacak bu faaliyetlerin herhangi bir sonuca ulaşması asla mümkün değildir. O bakımdan bu gibi faaliyetler içinde bulunan gafillerin, enerjilerini bu boş işlere harcamak yerine, ülkenin kalkınması ve refahı yönünde enerjilerini kullanmalarını istiyoruz, bekliyoruz, öneriyoruz."

Reklam
Reklam