Yıldırım'a 300 Bin Metrekarelik Park Yapılıyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Yavuzselim, Eğitim, Zafer, 152 Evler ve Sağlık Parkı’nın ardından 300 bin metrekarelik...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Yavuzselim, Eğitim, Zafer, 152 Evler ve Sağlık Parkı’nın ardından 300 bin metrekarelik Vakıf Kent Parkı yapılıyor. Bu park ile Yıldırım’da kişi başına düşen ‘düzenlenmiş yeşil alan’ miktarı ikiye katlanıyor.

Bursaspor’un Vakıfköy’deki tesislerinin hemen karşısında bulunan alanda zemin düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yoğun yapılaşmanın olduğu tüm bölgelerde yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, Yıldırım’da da ‘düzenlenmiş yeşil alanların’ yetersiz olduğunu söyledi. Yıldırım’da bugüne kadar hayata geçirdikleri Yavuzselim, Eğitim, Zafer, 152 Evler, Sağlık Parkı ve çalışmaları devam eden Vakıf Kent Parkı ile mevcut düzenlenmiş yeşil alan miktarının ikiye katlandığını ifade eden Başkan Altepe, “Sadece 300 bin metrekarelik Vakıf Kent Parkı’nı düşündüğümüzde, nüfusa göre kişi başına yarım metrekare yeşil alan kazandırmış oluyoruz. Zemin düzenlemesi tamamlanan bölgeye önümüzdeki günlerde büyük ağaçları da nakil etmeye başlayacağız. Kent mobilyaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, göleti, piknik alanları ile burası yaz aylarında Yıldırımlıların nefes aldığı önemli bir buluşma noktası olacak.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: