Yıldırım’da Hergün 3 Bin 500 Kişiye Iftar Verilecek

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Bir ay boyunca ilçenin çeşitli noktalarında Ramazan eğlenceleri...

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Bir ay boyunca ilçenin çeşitli noktalarında Ramazan eğlenceleri düzenleyecek olan belediye, ayrıca kurulacak çadırlarda ve mahallelerde her gün 3 bin 500 vatandaşa iftar verecek.

Yıldırım Belediyesi, 9. Ramazan Şenlikleri için hazırlıklarını tamamladı. İlk gün teravih namazına müteakip başlayacak olan etkinlikler, Bayrak Alanı’nda gerçekleştirilecek. Tasavvuf musikisi, sema gösterisi, Hacivat-Karagöz orta oyunu ve ses sanatçısı Mesut Yavaş konseri etkinliklere renk katacak. Ramazan süresince ilçenin çeşitli bölgelerinde benzer etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlik alanlarında halka macun, şerbet, pamuk helva gibi ikramlar yapılacak. Ayrıca Bayrak Alanı’na kurulan lunaparkta çocukların gönüllerince eğlenmesine imkan sağlanacak.

Reklam
Reklam

TRAFİKTE OLANLARA KUMANYA DAĞITILACAK

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Ramazan ayının hoşgörü, barış ve sevgi ayı olduğunu belirterek, “Bu güzellikleri Yıldırımlılarla, 9. Ramazan Şenlikleri'nde yaşayacağız. Ayrıca bu yıl da kuracağımız iftar çadırı ve sıcak aş dağıtımı ile vatandaşlarımızın yanında olacağız.” dedi. Keskin, ayrıca bu yıl yeni başlattıkları uygulama ile Yıldırım’da trafikte kalan vatandaşlara su, hurma ve bisküviden oluşan kumanya dağıtılacağını söyledi.

GÜNDE 3 BİN 500 KİŞİYE İFTAR VERİLECEK

Keskin, Bayrak Alanı’nda kurulacak iftar çadırında her gün bin kişiye iftar verileceğini, bunun yanı sıra 30 mahallede 30 gün boyunca sıcak aş dağıtılacağını dile getirdi. Mahalle muhtarlarınca tespit edilen 2 bin 500 aileye yemek verileceğini vurgulayan Keskin, ilçede ramazan boyunca her gün 3 bin 500 insana iftar verilmiş olacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: