Yıldırımlı Hanımlar Lokale Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’ne yapılan Yıldırım Hanımlar Lokali törenle hizmete açıldı.Büyükşehir Belediyesi,...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’ne yapılan Yıldırım Hanımlar Lokali törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde yaptırılan Yıldırım Hanımlar Lokali ile kadınlara yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Bursa’nın ve Türkiye’nin hızlı bir gelişim içinde olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Hanımlar Lokali’nin kadınların boş zamanlarını birlik ve dayanışma içinde geçirebilecekleri bir mekan olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Altepe, kadınların eğitim almalarının ve sosyalleşmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, “Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder. Yıldırımlı kadınlara yönelik bir merkez inşa ettik. Hanımlar lokaliyle BUSMEK kurs merkezlerine bir yenisini daha eklenmiş oldu. Lokal, eğitim sınıflarının yanı sıra kütüphane ve kafeteryasıyla da Bursalı kadınları ağırlayacak” dedi.

Hanımlar lokalinin girişinde bulunan kütüphane ve bilgisayarlardan da kadınlarla 8. sınıfa kadar olan çocukların yararlanabileceğini vurgulayan Başkan Altepe, lokal bahçesinde spor aletleri ve çocuk oyun parkının da bulunduğunu söyleyerek, “Anneler hanımlar lokalinde kitap okuyup sohbet ederken çocuklar bahçede eğlenebilecekler. Hanımlar lokalinde hasta ve yaşlı refakatçiliği kursu da BUSMEK bünyesinde verilecek. Bu branşı tercih ederek eğitim alanlar, evlerinde ve çeşitli kurumlarda hasta ve yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayacak. Eğitimler hafta içi her gün yıl sonuna kadar devam edecek. Lokalde ayrıca toprağın insan eliyle can bulduğu çini sanatı da yer alıyor. Yıldırım, kadınların her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yapılabileceği bir merkeze kavuştu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAKAN ÇELİK KADINA ŞİDDETİ KINADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tesisin Bursa’ya ve Mimar Sinan’a yakıştığını belirterek, “Kadınlarımız, hayatın her alanında var. Yalnız evde değil, iş hayatında , siyasette, bürokraside kadınlar hizmet veriyor. Bu sevindirici ama kadına şiddeti reva gören bir anlayış, bu medeniyette, bu topraklarda tarih boyunca barındırılmamıştır. Ana, kadın, kardeş adına ne denirse densin o bir kadındır. Saygı duyulan kadının şiddetle karşı karşıya olması hepimizi üzüyor” diye konuştu.

Hükümet olarak kadınlara pozitif ayrımcılık noktasında çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Bakan Çelik, “Kadın-erkek eşitliği birimi kuruldu, başında kadın milletvekilimiz görev aldı. Kadının statüsü birimi kuruldu. Kadınların erken emekli olmaları adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadının istihdamının gerçekleştirilmesi önemli. Bu dönemde kadınların daha güçlü bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için Aile Bakanlığı kuruldu. Bu gayretlerle kadınların istihdamında artış görülmesine rağmen, kadınların i şgücüne katılımında oran düşük. Yüzde 30’larda olan bu oranı yüzde 40’lara çıkarmak için ciddi çalışmalarımız var. İktidarımız döneminde kadının adı var diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Çelik, sosyal hayatta kadının görünürlüğünün çok önemli olduğunu da ifade ederken, bu durumun kadına şiddetin önüne geçebileceğine işaret etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise törende, daha önce Yıldırım Belediyesi’ne ait olan arazinin tahsisiyle bölgeye hanımlar lokalini kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti. Keskin, Yıldırım’da yaşanan gelişimden söz ederken, yapılan çalışmalarla ilçenin vizyonunun arttığına dikkati çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: