Yıldırımlı Öğrenciler, En Çok Kitabı Okumak Için Yarıştı

Yıldırım Kaymakamlığı, ilçede bulunan okullarda başlatılan ‘Şimdi Okuma Zamanı’ projesinde en çok kitabı okuyarak dereceye...

Yıldırım Kaymakamlığı, ilçede bulunan okullarda başlatılan ‘Şimdi Okuma Zamanı’ projesinde en çok kitabı okuyarak dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Karadağ, İlçe Milli Eğitim Şube ve Daire Müdürleri, Okul müdürleri, öğretmenleri ile veli ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Yıldırım’da bulunan 96 okulun katıldığı 'Şimdi Okuma Zamanı' projesi etkinlik komitesi tarafından belirlenen 50 kitap içinden istediğini seçip, en çok kitabı nitelikli olarak okuyan öğrencilerin dereceye girdiği projede, öğrencilere ödül olarak notebook dağıtıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ilköğretim düzeyinde; 1. Emir Buhari İlköğretim Okulu’ndan Hasene Gün olurken, 2. Peyami Safa İlköğretim Okulu’ndan Beyza Ceren, 3. ise Mümin Gençoğlu İlköğretim Okulu’ndan Rana Özgenç oldu. Orta öğretim düzeyinde ise 1. Yıldırım Beyazıt İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Bahadır Aydemir, 2. Ertuğrul Gazi Lisesi’nden Demet Telo, 3. İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Beyza Ülker oldu.

Dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllerini veren Başkan Özgen Keskin, gelecek yıl yapılacak “Şimdi Okuma Zamanı” projesine yazma dalının da eklenmesinin, öğrenciler açısından faydalı olacağını belirtti. Başkan Keskin, “Okumak faydalı bir alışkanlık olduğu gibi, kişinin kendini geliştirmesinde ve sosyal yaşamdaki saygınlığını doğrudan etkileyen bir unsurdur. Okuyarak öğrenir, bilgi dağarcığımızı, hayal dünyamızı geliştiririz. Yıldırım Kaymakamlığı da çok güzel bir projeye imza atarak, öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını arttırmaya yönelik bir faaliyete imza atmıştır. Tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, daha da çok kitap okuyarak, bol bol yazmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: