Yıldırımlılar Kültür Şenliği Sona Erdi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir haftadır süren 4. Kültür Şenliği sona erdi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir haftadır süren 4. Kültür Şenliği sona erdi.

Yıldırımlılar Derneği öncülüğünde Yıldırım'da bulunan yöre dernekleri bir hafta boyunca Ahmet Taner Kışlalı Meydanı/Bayrak Alanı'na kurdukları çadırlarda kendilerini tanıttı. Artvinliler Derneği, Bitlisliler Derneği, Muşlular Derneği, Şanlıurfalılar Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Kosova Üsküp Derneği, Erzurumlular Derneği, Dağ Yöresi Derneği'nin katıldığı Yıldırımlılar Kültür Şenliği sona erdi. Şenlikte yöre dernekleri kurdukları çadırlarda mahalli yemeklerini, el sanatlarını, kıyafetlerini, müziklerini tanıtırken, her gece farklı bir yörenin kültürlerini sergiledikleri etkinliklerine olumsuz hava şartlarına rağmen Yıldırımlılar büyük ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam
  1. Yıldırımlılar Kültür Şenliği kapanış törenine çok sayıda vatandaş katılırken, başta Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin olmak üzere, Yıldırımlılar Dernek Başkanı Dursun Ali Kurban, yöre dernek başkanları da hazır bulundu.

    Yöre derneklerinin çadır kurduğu şenliğin kapanış töreninde Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi, Sosyete Kazım'ın şarkıları ve gösterileri vatandaşları coşturdu.

    Yıldırımlılar Dernek Başkanı Dursun Ali Kurban, 4. Yıldırımlılar Kültür Şenliği'nde farklı yörelere ait kültürlerin kendilerini tanıtarak kaynaştığına, bu sayede Yıldırım'da oturan insanların birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduğuna dikkat çekti. Kurban, ayrıca en iyi kültür çadırı ve en iyi folklor gösterisinin seçileceğini de söyledi.

    Dernek Başkanı Kurban'ın teşekkür plaketi sunduğu Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de yaptığı konuşmada, şenlikte farklı kültürlere özgü geleneklerin tanıtıldığını belirterek, "Yıldırım nüfusu ile birçok ilden daha büyük bir ilçe. Böylesi yoğun göç alan bir ilçe de ülkemizin birçok yöresinden vatandaşımızı ilçemizde görmek mümkün. Biz de Yıldırım'da yaşayan farklı yörelere ait vatandaşlarımızı bir araya getirmek için 4. Yıldırımlılar Kültür Şenliği'ne ev sahipliği yapıyoruz. Birbirinden farklı yörelerin örflerini, el sanatlarını, yemeklerini, müziklerini taşıdığı bu şenlik adeta bir kültür mozaiği oluşturuyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: