Yıldırımtürk: Ekonomik istikrar devam etmeli

Ekonomist M. Ali Yıldırımtürk, ekonomik istikrarın devam etmesi gerektiğini, bunun da siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini söyledi....

Ekonomist M. Ali Yıldırımtürk, ekonomik istikrarın devam etmesi gerektiğini, bunun da siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini söyledi.

Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (SESİAD) davetlisi olarak Seydişehir’e gelen M. Ali Yıldırımtürk, Dağ-Tur Tınaztepe tesislerinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya iştirak etti.
Programın açılış konuşmasını yapan SESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelmeli, "Ülkemiz büyüyor ve gelişiyor. Bugün uzun vadeli planlar yapabiliyoruz. İş adamları ve girişimciler olarak büyümeye katkı sağlamalı ve üzerimize düşeni yapmalıyız." dedi.

Reklam
Reklam

Ekonomi yazarı M. Ali Yıldırımtürk, konuşmasında, seçim sonrası ekonomik beklentileri dinleyicilerle paylaştı. Seçim öncesi piyasaların daraldığını, ancak seçim sonrası yeni ekonomik programlarla hareketleneceğini söyleyen Yıldırımtürk, “Ekonomi güçlendikçe ülkedeki genel seçim iş dünyasında ve piyasalarda sıradan bir gelişme olarak algılanmaya başlandı. Ancak, geçmişten gelen alışkanlıklarını sürdürmek isteyen iş çevrelerinden ve piyasa oyuncularından bazıları, bu gelişmeden rahatsızlık duyuyor. Mayıs ayı süresince cari açık kozuyla hükümeti sıkıştırarak taviz almayı hedefleyenlerin bu kez başarılı olamadıkları görülüyor. Çünkü, siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde ekonomi iyice güçlendi. Kendi çabalarıyla hedeflerine ulaşamayacaklarını anlayan bu çevreler, yurt dışındaki işbirlikçilerine yöneldi. Bilindik finans çevrelerinin Türkiye ekonomisi ve para piyasalarına yönelik olumsuz raporları da işe yaramadı. Para piyasaları istikrarlı görünümüyle dimdik ayakta duruyor. Hükümet bu günleri görerek, hiçbir hükümetin cesaret edemeyeceği ekonomiyi yavaşlatıcı uygulamaları devreye koydu. Böylece seçim arifesinde piyasaları krize sokacakların oyun alanını mümkün olduğunca daralttı."
Yıldırımtürk, Seydişehirli küçük işletme sahiplerine 'birleşin' çağrısında bulundu. Gelecekte yatırım yapılabilecek sektörler olarak turizm, enerji ve sağlık sektörlerinin uygun olacağını söyleyen Yıldırımtürk, çeyrek altının yarısının da çıkacağını, hazine müsteşarlığının çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz