Yıldız: Akaryakıt kaçakçılığında sektörle birlikte mücadele edeceğiz

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız PET-DER'in 15 kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız PET-DER'in 15 kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Yıldız, geçtiğimiz yıl petrol sektörünün büyüklüğünün 2 buçuk milyar doları aştığını söyledi. Yıldız, akaryakıt kaçakçılığının üzerinden mücadele ederek geleceklerinin kaydetti.

Petro-Kimya sektöründen 44 milyar lira vergi alındığının altını çizen Yıldız, bu büyüklükteki bir sektörün işleyişinin önemli olduğuna dikkat çekti. Piyasaların sağlıklı işlemesi için ileriye dönük sağlıklı adımların atılması gerektiğinin kaydeden yıldız, “Petrol ithal eden bir ülkeyiz. Bu açıdan dünyadaki olumsuz durumlardan çabuk etkileniyoruz. Fiyatlandırmada siyaset etkili olmamaktadır. Bu alanda faaliyet gösteren firmaların rekabeti istismar etmeden gerçekleştireceğini ümit ediyoruz. Akaryakıt kaçakçılığında gösterdiğimiz çabayı da hep beraber geçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz