Yıldız: Çanakkale, iman gücü ile kazanılan bir destandır

Çanakkale Emekli Milli Eğitim Müdürü ve Çanakkale Şehitliği lisanslı alan kılavuzu Hüseyin Yıldız, Çanakkale Zaferi'nin...

Çanakkale Emekli Milli Eğitim Müdürü ve Çanakkale Şehitliği lisanslı alan kılavuzu Hüseyin Yıldız, Çanakkale Zaferi'nin madde ile mananın savaşı olduğunu ve iman gücü ile kazanılan destansı bir zafer olduğunu söyledi.

Yıldız, Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gülen Koleji’nde öğrenci ve velilere yönelik ‘Bir Destandır Çanakkale’ konulu konferans verdi. Konferans öncesi, Gülen Koleji öğrencileri, Çanakkale Türküleri'ni koro halinde seslendirdi. Konferans öncesi, Çanakkale Destanı'nı anlatan sinevizyon gösterisi ile davetliler duygu ve hüzün dolu anlar yaşadı.

Reklam
Reklam

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Çanakkale Şehitliği lisanslı alan kılavuzu, aynı zamanda emekli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız, “Çanakkale’de verilen ve dünyada eşine rastlanmayan bu kahramanlık destanında Türkiye’nin dört bir yanından insanlar, vatanı düşman eline teslim etmemek ve hasta adam denilen Osmanlı'nın ve Türk ulusunun bitmediğini göstermek amacıyla canlarını siper ederek bu savaşı kazanmıştır. Ülkede genç beyinler, üniversiteli gençlik, liseyi bitiren körpecik yavrularımız bu savaşta vatan uğruna şehit olmuştur. Çanakkale Zaferi ile destanlaşan ve kaldırdığı 250 kiloluk top mermisi ile İngilizlerin gemisini batıran kahraman Seyitlerin iman gücü sayesinde Türk ulusu dünyaya bir kez daha 'Çanakkale Geçilemez' dedirtmiştir.”

Her Türk vatandaşının, özellikle çocukların Çanakkale’yi mutlaka görmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız, “Çanakkale’yi ne kadar anlatsak, yerinde görülmesi gereken bir ecdat yadigarı mekanlardır. Orada Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi kardeş kardeş yatmaktadır. Bizlere düşen en önemli görev ise bu vatanın birlik ve beraberliği için kardeşçe yaşamak, ayırım yapmamak ve aynı ülkede huzur ve güvenin sağlanması için mücadele etmemiz lazım.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Konferans sonrası, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü, eğitimci Hüseyin Yıldız’a, katkılarından ötürü Hatay’a has defne sabunu ve plaketten oluşan hediye takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: