Yıldız Dağı’nda Mekanik Tesis Için Ihaleye Çıkılıyor

Sivas’ın kış turizmine katkı sağlaması ve bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için Yıldız Dağı’nda yürütülen...

Sivas’ın kış turizmine katkı sağlaması ve bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için Yıldız Dağı’nda yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce çevre düzeni planı, nazım ve uygulama imar planı onaylanan 'Yıldız Dağı Kayak Merkezi' projesi kamulaştırma çalışmalarında da yol alınması ile birlikte mekanik tesislerin kurulma çalışmaları başladı.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 20 Mart 2013 Çarşamba günü saat 14.00’de ihalesi yapılacak olan 'Yıldız Dağı Teleski ve Telesiyej Tesisleri Yapımı İşi' ile yıllardır beklenen proje gerçekleşecek. 250 günde tamamlanması planlanan yapım işinde, saatte bin ve bin 200 kişi kapasiteli 2 adet telesiyej ve 1 adet teleskiden oluşan mekanik tesis ile kayma yüzeylerinde kullanılacak kar üstü pist hazırlama aracı ve kar motoru yer alacak.

Reklam
Reklam

Günübirlik tesisler içinde çalışmaların sürdüğü projede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması durumunda 2014’ün ilk aylarında mekanik tesislerin makaraları dönmeye başlayacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kayak ve Kış Turizm Merkezi’ni Sivas’a en kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Mekanik tesisler proje ve uygulama ihalesinin birlikte yapılacağını kaydeden Ayhan, "Ödenekte sorunumuz yok. Şu an Gençlik ve Spor Bakanlığımız da ciddi bir kaynak ayırıyor. Kamulaştırma işlemleri ile de önemli bir yol kat ettik. Yöredeki vatandaşlarımızla anlaştık, evrak işlemleri sürüyor. İdaremizin yoğun bir iş trafiği var. Projelerimizin hayata geçmesinde Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz başta olmak üzere milletvekillerimize ve işlerimizin takipçisi olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: