Yıldız Derneği’nden Kermes

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Yıldız Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Bayram...

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Yıldız Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Bayram Sokakta kermes düzenledi.

Kutsal emanetler ve kitap fuarının yer aldığı kermeste, ziyaretçilere Osmanlı şerbeti ve macun ikram edildi. Çocuklara balon ve lokma dağıtıldı. Hat ve ebru sanatından örnekler sergilendi.

Kermes açılışından önce açıklama yapan Yıldız Eğitim Kültür Derneği Başkanı Nazmi Yeşilfiliz, “Peygamber efendimizin kutlu doğumlarının 1422. yılı münasebeti ile tertiplediği, Kainatın efendisi anma ve anlama programın dördüncüsünü yapıyoruz. Derneğimiz kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde Peygamber efendimizin gönülleri bir kez daha duyurulması bir hafta boyunca Biga’mızda ve beldelerimizde kutlu doğum etkinlikleri tertiplendi” dedi. Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Peygamber sevgisinin insanların yürek dünyasında ne kadar berrak bir yer tuttuğuna şahit olduklarını söyledi. Özkan, “Kardeşçe bu güzel şehirde el ele gönül günüle vererek yaşamamızı diliyorum. Her birimizin ailevi ve sosyal yaşamında sıkıntıların bertaraf olması ve mutluluklarının daim olması temennisiyle katkı veren herkese teşekkür ederim" dedi. Kutlu Doğum pasta yarışması da düzenlenen kermeste, gül desenli pasta yarışmasında ilk 3 dereceye girenlere kitap hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: