Yıldız oyuncu müslüman oldu

Cleveland Cavaliers'ın genç yıldızı Dion Waiters'ın Utah Jazz maçında seramoni ve ulusal marş törenine katılmama sebebi ortaya çıktı. Müslüman olan Waiters, inançları sebebiyle marş törenine katılmadığını açıkladı. 

NBA Doğu Konferansı takımlarından Cleveland Cavaliers'ın genç guardı Dion Waiters, yeni sezonda çıktığı maçlarda açılış seremonisine ve ulusal marş törenine müslüman olduğu gerekçesiyle katılmadığını açıkladı. Geçtiğimiz hafta oynanan Utah Jazz maçında ilk beşte yer almasına rağmen seremoniye katılmayan ve ulusal marş okunurken soyunma odasında kalan Waiters, yerel basına yaptığı açıklamada ''Bu inançlarım sebebiyle ortaya çıkmış bir durum. Bu yüzden soyunma odasında bekledim'' dedi. Ancak Waiters, gelen tepkiler üzerine dün gece oynanan Denver Nuggets maçında marş törenine katıldı. Waiters'ın kariyerinin ilerleyen bölümlerinde bu konuyla ilgili alacağı tavır hala netleşmedi.

Reklam
Reklam

İlk örnek değil

Waiters, NBA tarihinde müslüman olması sebebiyle açılış seremonilerinde sıkıntı yaşayan tek oyuncu değil. Daha önce Denver Nuggets forması giyen Mahmoud Abdul-Rauf, 1996'da ulusal marş töreninde yer almak istemediğini açıklamış ve NBA tarafından cezalandırılmıştı. Ancak ceza süreci, müslüman olmadan önceki adı Chris Jackson olan Abdul-Rauf'un kulübü ile anlaşıp marş törenlerine katılma kararı almasıyla 1 maçla sınırlı kalmıştı. Abdul-Rauf, kariyerinin sonraki maçlarında ulusal marş törenlerinde gözlerini kapatıp dua etme yöntemini seçmişti.

(FANATİK)

Anahtar Kelimeler: