Yıldız Takımı, Uluslararası Robot Olimpiyatları’nda Birinci Oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi Olasılıksal Robotik Grubu, İran’da düzenlenen Uluslararası Robot Olimpiyatları’nda, deprem gibi zorlu afet...

Yıldız Teknik Üniversitesi Olasılıksal Robotik Grubu, İran’da düzenlenen Uluslararası Robot Olimpiyatları’nda, deprem gibi zorlu afet şartlarında haberleşebilen, strateji belirleyen ve arama kurtarma çalışmaları yapabilen çalışmasıyla, Sanal Arama Kurtarma Robotları Ligi’nde 1. oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Olasılıksal Robotik Grubu üyelerinden oluşan Yıldız takımı, Uluslararası Robot Olimpiyatları’nda birinci oldu. 3-7 Nisan 2013 tarihleri arasında İran’da gerçekleştirilen Uluslararası Robot Olimpiyatları’nda Türkiye’yi gerçek ve sanal arama kurtarma robotlar liglerinde temsil eden Yıldız Takımı, Japonya, Amerika, Hollanda gibi elektronik anlamında önde gelen ülkelerin takımlarını geride bırakarak Sanal Arama Kurtarma Robotları liginin en iyisi oldu.

Reklam
Reklam

ROBOCUP ARAMA KURTARMA LİGİ

RoboCup Arama kurtarma liginde yapılan yarışmaların amacı, deprem gibi zorlu afet şartlarında, bir ve daha fazla sayıda robotun haberleşebilmeleri, ortak strateji belirleyebilmeleri, fiziksel şartlara dayanabilmeleri ve bütün bunların yardımıyla arama kurtarma çalışmaları yapabilmeleridir. RoboCup İran Open yarışması, bu yıl Haziran ayında yapılacak olan ve 40 kadar ülkeden 3000’in üzerinde takımın katılacağı RoboCup dünya şampiyonasına hazırlık ve ön eleme amacı ile düzenlendi.

Yıldız takımı Hollanda’da düzenlenecek olan dünya şampiyonasında da ülkemizi gerçek ve sanal arama kurtarma robotları liglerinde de temsil edecek.

YÜKSEK: “HEM SOSYAL SORUMLULUK, HEM TEKNOLOJİK ZORUNLULUK”

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek çalışmanın, hem Türkiye’nin gerçeği olan deprem konusunda, hem de 2023 vizyonunun olmazsa olmazı olan teknolojik bağımsızlık konusunda önemli bir adım olduğunu ifade ederken; Yücel Uzun, Khudaydad Mahmoodi, M. Fatih Amasyalı, Sırma Yavuz, Muhammet Balcılar, Erkan Uslu, Hamza Osman İlhan ve Jamal Esenkanova’dan oluşan YTÜ ekibine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: