Yıldız'dan Regaip Kandili mesajı

AK Parti Mersin Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, Regaib Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Mersin Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, Regaib Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yıldız bu mübarek gecenin ve onu izleyen ayların yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olduğunu, gönül dünyamızı kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlememiz gerektiğini söyledi.

Başkan Yıldız, Regaib Kandili'nin Müslümanlara Allah'ın rahmetinin bol verildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece olduğunu hatırlattı.

Yıldız yayınladığı mesajında; "Aramızdaki dargınlıkları ve küskünlükleri kaldıralım. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Etrafımızı saran düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin önemi büyüktür. Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. İnsanların kurtuluşuna vesile olan, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden birini daha idrak edeceğiz. Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili'nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz.

Reklam
Reklam

Bu duygu ve düşüncelerle, alem-i İslam'ın Regaib Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: