Yıldızeli Köy Okulları Sekap Projesi Kapsamında Hayat Bulacak

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde "Sivas'ta Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi" (SEKAP) kapsamında protokol imzalanarak köy okullarının hayat...

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde "Sivas'ta Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi" (SEKAP) kapsamında protokol imzalanarak köy okullarının hayat bulması sağlanacak.

Protokolde kaymakamlık, belediye başkanlığı, milli eğitim müdürlüğü, gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ve genç inşaat mühendisleri odası üniversite temsilciliği ile birlikte imzalanan protokolle köy okulları hayat bulacak.

Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda taraflar imzalarını atarak protokolü onayladı. İmzalanan protokol ile, Kaymakamlık; gerekli insan ihtiyacını, iş makinesi ihtiyacını malzeme temini ve kullanılacak alanların tesisi veya eksiklerinin giderilmesine yönelik yatırım harcamalarını yapacak. Belediye; kum, çakıl taşı ve parke taşı gibi malzemelerin teminin sağlayacak. Milli eğitim müdürlüğü; okullarda yapılacak olan iş yerlerinin alanlarını belirleyecek, projelerin uygun olup olmadığını takip edecek. Gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü; Uygulama yapılacak ve ağaçlandırılacak okul bahçeleri için ön etüt rapor ve uygulama projeleri hazırlayıp, okul bahçelerinin ağaçlandırılması için gerekli olan fidanları en yakın fidanlıklardan bedelsiz olarak belediye birimlerine tahsis etmek ve naklini sağlayacak, ağaçlandırılması talep edilen alanlara fidan dikimini gerçekleştirmek ve 3 yıl süreyle bu alanların bakım hizmetlerini sunacak.G enç inşaat mühendisleri odası ise inşaat halindeki binanın modernize edilebilmesi için mühendislik hizmeti verecek, Genç İMO temsilcilerinin inşaat alanında bulunarak inşaatın gidişini gözlemleyecek,projenin düzenli yürütülebilmesi için mimarlık hizmetini sağlayacaklar.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, "SEKAP kapsamında yapmış olduğumuz protokol ile köy okullarımızın yaşanabilir ve kaliteli eğitim hizmetinin verileceği ortam olmasını sağlamak. bu çalışmayı 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim alma ortamına dönüştüreceğiz “ dedi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Kartal ise, "Okullarımızı aha yaşanabilir ve sağlıklı eğitimin verilmesi için yapacağımız bu çalışmanın kısa sürede hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız ve ilçemizde hem eğitim kalitesini hem de okul kalitesini yükseltme hedefinde emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: