Yıldızlar Hentbol İl Şampiyonası Sona Erdi

Malatya’da, Okullar Arası Yıldızlar Hentbol İl Şampiyonası sona erdi. Kızlarda Yaşar Öncan Ortaokulu, erkeklerde ise...

Malatya’da, Okullar Arası Yıldızlar Hentbol İl Şampiyonası sona erdi. Kızlarda Yaşar Öncan Ortaokulu, erkeklerde ise Malatya Atatürk Ortaokulu şampiyon oldu.

Kızlarda finalde, Yaşar Öncan Ortaokulu ile Hatunsuyu Ortaokulu karşılaştı. Karşılaşmayı 22-9 kazanan Yaşar Öncan Ortaokulu Malatya şampiyonu oldu. Müsabakalar sonucunda Hatunsuyu Ortaokulu ikinci, Sümer Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etti.

Erkekler finalinde ise Malatya Atatürk Ortaokulu ile Özel Bilim Koleji karşı karşıya geldi. Müsabakayı 19-7 kazanan Malatya Atatürk Ortaokulu, Malatya Şampiyonu oldu. Bilim Koleji ikinci, Kazım Karabekir Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Müsabakalarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Hentbol Malatya İl Temsilcisi Nevzat Selçuk, “2012-2013 eğitim-öğretim yılı faaliyet programı gereğince Yeşiltepe Spor Salonu’nda Yıldızlar Hentbol İl Şampiyonamız sona erdi. Müsabakalara erkeklerde 5, kızlarda 6 okulumuz katıldı. Müsabakalarımız gayet güzel geçti. İlimizde birinci olan okullarımıza grup müsabakalarında başarılar diliyorum” dedi.

Malatya’da hentbol sporunun iyi bir ivme kazandığını kaydeden Selçuk, şunları ifade etti: “Hentbol branşı bizim Malatya’nın yapısına uyuyor. Malatyalılar mücadeleyi seven bir yapıya sahip. Bu nedenle hentbolun bizim yapımıza uygun bir spor dalı olduğunu düşünüyorum. Ancak teknik anlamda sıkıntılarımız var. Antrenör ya da okulların spor salonlarının olmayışından kaynaklanan sıkıntılar var. Beden eğitimi bölümü antrenörlük mezunu olan arkadaşlarımız ya da okuyan arkadaşların okul takımlarını çalıştırmakta gösterdiği çalışmalar nedeniyle kalite artıyor. Sayısal anlamda da katılım daha da çoğalıyor. Gittikçe de daha iyi olacağına inanıyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: