Yıldızlar, Irak'ı destekliyor

ABD'li film yapımcısı ve oyuncu Sean Penn'in 3 günlük Irak ziyareti, Hollywood'un Saddam Hüseyin'e karşı bir savaşa bakış açısını açıkça ortaya koydu.

Madonna'nın açıksözlü eski eşi, Irak'ta yaptığı bir hastane ziyareti sırasında ülkesinin lideri George W. Bush'un neden iddia ettiği gibi Irak'ın kitle imha silahlarına sahip olduğunu kanıtlayan delilleri açıklayamadığını anlamadığını ifade etti.

ABD Başkanı George Bush'un Irak konusundaki en büyük muhaliflerinden olan aktör Sean Penn, Washington Post gazetesine verdiği 56 bin dolarlık tam sayfa ilanda Başkan Bush'a seslenerek, "Sizden rica ediyorum ABD'yi kurtarın yoksa bıraktığınız miras korku ve utanç dolu olacak" diye seslenmişti.
Penn, mektubunu, "Amerikan askerlerini ya da masum sivilleri bağımsız bir ülkeye saldırı uğruna feda etmek, en geçici ilaçtır" sözleriyle bitirmişti.
Sean Pen, Los Angeles Times ve New York Times'ta yayımlanan, "Bizim adımıza değil" başlıklı savaş karşıtı bildiriyi imzalayan Susan Sarandon, Jane Fonda, Martin Sheen, Tim Robbins, Ed Asner, Marisa Tomei, Danny Glover'in da aralarında bulunduğu sanatçılar arasında yer alıyordu.
Bu yıl başında 65 yaşındaki ünlü sinema yıldızı Robert Redford, Bush'a hitaben yazdığı ve Los Angeles Times gazetesinde yayımlanan mektubunda, ABD liderinin çevresel politikasını ağır bir dille eleştirmiş ve ABD'nin Irak'ın içişlerine karışmaması gerektiğini ifade etmişti.

Reklam
Reklam

Irak'a olası askeri müdahaleye karşı tutumlarını protestolarla ortaya koyan diğer sanatçılar arasında, hükümetinin politikasını korkunç bulduğunu ifade eden Amerika'nın divası Barbra Streisand da var.
Hollywood ünlülerinin arasında askeri harekata karşı çıkmayanların önde gelenleri ise Tom Cruise ve yönetmen Steven Spielberg.

Anahtar Kelimeler: