Yıldızlı öğrencilerden terör protestosu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci Beyoğlu'nda terör örgütünü protesto eti. Cumhuriyet...

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci Beyoğlu'nda terör örgütünü protesto eti. Cumhuriyet Anıtı önünde İstiklal Marşını okuyan grup, attıkları sloganlarla terörü lanetledi. İstiklal Caddesi üzerinde yürüyen grup olaysız dağıldı.
İnternet ortamında sözleşerek Taksim’e gelen YTÜ’lü yaklaşık 100 öğrenci Atatürk Anıtı önünde buluştu. Aralarında liseli öğrencilerin de bulunduğu grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Ellerindeki bayrakları sallayan öğrenciler ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ , ‘Apo’nun piçleri yıdıramaz bizleri’ , ‘Vatan sana canım feda’ , ‘Ne mutlu Türküm diyene’ , ‘Kahrolsun PKK işbirlikçi İsrail’ , ‘Şehidim hakkını helal et bize’ , ‘Askere uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar attı.
Bir süre sonra yürümek için İstiklal Caddesi istikametine yönelen öğrencilerin önü polis tarafından kesildi. Polis ile grup arasında geçen pazarlığın ardından grubun yürümesine izin verildi. İstiklal Caddesi üzerinden sloganlar atarak Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen grup olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz